בוואטסאפ הודיעו היום (חמישי) על שינוי מדיניות ותנאי שימוש באפליקציית המסרים. לפי התנאים החדשים אם המשתמשים לא ישתפו את המידע שלהם עם פייסבוק הם לא יוכלו להשתמש באפליקציה. השינוי ייכנס לתוקף ב-8 בפברואר.
במדיניות החדשה שהופצה נכתב שחלק מהחברות של פייסבוק עם וואטסאפ מקבלות מידע ומשתפת אותו איתן. "אנחנו עשויים להשתמש במידע אנו מקבלים כדי לעזור בהפעלה, בשיפור, בהבנה ובהתאמה אישית ובשיווק של השירותים שלנו", נכתב בהודעה.
שיתוף הנתונים בין הפלטפורמות הוא הביטוי בשטח לאג'נדה של מייסד ומנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, שמבקש ליצור סינרגיה מוחלטת בין פייסבוק, מסנג'ר, וואטסאפ ואינסטגרם. זאת, במטרה להקשות על המחוקק האמריקאי, אם ידרוש ממנו למכור את שתי החברות שרכש בעשור האחרון.
לפי מרכז העזרה של וואטסאפ, האפליקציה אוספת נתונים כמו מספר הטלפון עמו נרשמתם והמכשיר שממנו אתם מחוברים, ועוקבת אחרי האינטראקציות שלכם עם משתמשים אחרים ועם חשבונות עסקיים, לרבות התשלומים שתבצעו בעתיד דרך האפליקציה. יחד עם זאת, ההודעות שנשלחות בפלטפורמה עוברות הצפנה מקצה-לקצה, כך שהן לא יאוחסנו בשרתי פייסבוק.
במדינות האיחוד האירופי, למשל, העברת המידע לפייסבוק אסורה – כך שהתקנה החדשה לא תהיה תקפה. בישראל, לעומת זאת, הרגולטור לא מטיל כל הגבלה על ענקיות הטכנולוגיה.