ראש העיר תל אביב רון חולדאי אמר הערב כי הוא מתכוון להתפטר מתפקידו מיד לאחר השבעתו כחבר כנסת, אך לא לפני כן. חולדאי, שהודיע בשבוע שעבר על הקמת מפלגת "הישראלים", אמר: "כבר השלמתי עם העובדה שסיימתי את הפרק הזה בחיי".
גורמים במפלגת "הישראלים" אמרו בראיון ל"הארץ" כי העובדה שחולדאי נמנע מלהכריז על רצינות כוונותיו בפוליטיקה הארצית פוגעת בסיכויי המפלגה בבחירות לכנסת. עוד אמרו המקורות כי הפרסומים אודות השימוש שעושה חולדאי במשאבי העירייה לצורך קמפיין הבחירות מזיקים גם הם למפלגה, שזכתה בסקר האחרון לחמישה מנדטים בלבד.
חולדאי, שפיטר השבוע את סגניתו בעירייה ציפי ברנד לאחר שהגדיר אותה כ"עירייה בתוך עירייה", אמר הערב כי אינו מתכוון להתפטר במהלך הקמפיין משום שעליו "לשמור על העיר ולנהל אותה". לדבריו, "כבר עכשיו מתחילות בעיות בניהול העיר, אי אפשר לנהל בחירות בתוך בחירות". חולדאי הסביר כי הוא מבקש למנוע מגורמים "חסרי אחריות" לנצל את המצב שיווצר עם פרישתו. לדבריו, הוא מעוניין להעביר את התפקיד בצורה מסודרת ולזמן קצוב רק לאחר שיושבע כחבר כנסת.
לפי חוק הרשויות המקומיות, לאחר התפטרות ראש העיר ימלא את מקומו אדם שייבחר על ידי חברי המועצה, וזאת עד שיתקיימו בחירות לראשות העיר, תוך כ-60 יום. לפי הערכות, מי שצפוי למלא את מקומו של חולדאי הוא מספר שתיים בסיעתו, דורון ספיר, שמכהן כיום כסגן ראש העיר וכיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה.