מנהליהם של שישה בתי החולים פנו בשבועות האחרונים פעמיים לשר האוצר ישראל כ״ץ והתריעו בפניו מפני סכנת קריסה מיידית, אך פניותיהם לא זכו כלל למענה והם טוענים שלמעשה התעלמו מאזהרותיהם.
בפניות לשר האוצר שפורסמו באתר doctorsonly נכתב: ״בתי החולים הציבוריים סובלים מאז שנים רבות משחיקה מתמשכת של מקורותיהם הכספים ומאפליה תקציבית מול בתי החולים הממשלתיים, ואינם זוכים לתמיכה תקציבית משמעותית בפעילותם. משבר הקורונה רק החריף את המצב והוביל את בתי החולים הציבוריים להתמודד שוב ולבד עם הפגיעה החמורה בהכנסותיהם.
"משרד האוצר", כותבים מנהלי בתי החולים, "מסרב להציע פתרונות. לא נוכל להסתכל בעיניי בני משפחות המטופלים ולהגיד שלא עשינו דבר כדי להציל את בתי החולים.
״לצערנו, נדחקנו למקום שבו האחריות הציבורית והערכית שלנו כמנהלי בתי החולים הציבוריים מחייבת אותנו לצאת למאבק ולצעדים ארגוניים חסרי תקדים, כאלה שטרם נראו בבתי החולים הציבוריים בישראל. זה מאבק שאנחנו לא רוצים בו, אלה הם צעדים שעשינו הכל על מנת להימנע מהם, אך לצערנו הבטחות שניתנו לא קוימו, מנגנונים מקצועיים עם אנשי האוצר לא הוקמו ושעון החול שלנו אזל״.
אם לא די בכך, בכל בתי החולים הללו מחלקות הקורונה הוצפו בחולים. כך תיאר את התמונה ב"שערי צדק", כתב "הארץ" ניר חסון: "חולים במצב קשה, חלקם מחוסרי הכרה או מעורפלים, על אחרים ניכר הסבל. אחדים מבטאים את כאביהם בצעקות או אנחות וגניחות ושיעול תכוף, והקולות הללו מתערבבים בצפצופי המכשירים, בקולות נשיפה של מכונות הנשמה וברשרוש הסרבלים שעוטים אנשי הצוות הממוגנים הנראים כמו אסטרונאוטים המהלכים בין עשרות מיטות.
"הלחץ על המחלקות גובר ככל שמחריף הגל השלישי, הנוכחי, במגיפת הקורונה: בבוקר חמישי, לדוגמה, היו מאושפזים 89 חולים, בצהריים כבר 96, בשישי בבוקר – 108 ואתמול 116 כאשר 26 הם במצב קריטי מקרב 62 שמוגדרים במצב קשה מאוד".
הרופאים מתארים גם תחושת מחנק, בדידות וניתוק מהמשפחה שמתערבבת במאבק לשיפור מצבם של החולים מכל היבט רפואי. "היה מקרה של חולה שאופיו השתנה במהלך האשפוז והוא נעשה חרדתי, מבולבל כמעט פסיכוטי", תיאר אחד מחברי הצוות מקרה לדוגמה. "המצוקה הנפשית של החולים היא הרבה מעבר למה שראיתי במחלות אחרות. חולים שיוצאים מהנשמה הם בדיסאוריינטציה".
גם בעיתון "ידיעות אחרונות" מוצגת הבוקר תמונת מצב קשה שאותה מתארים רופאים במחלקות הקורונה השונות: "המצב חמור, המחלקות מלאות. העלייה במספר המאושפזים תחייב לבטל ניתוחים ופעילות של מרפאות. ב'הדסה עין כרם' מתקרבים כבר לשיא מאושפזים; במרכז הרפואי העמק בעפולה לא פחות מ-180 עובדים בבידוד; וב'בילינסון' שבפתח תקווה מזהירים מפני ביטול ניתוחים. לצד הנתונים היומיים השוטפים על מספר הנדבקים החדשים בנגיף והנפטרים – חציית רף אלף המאושפזים במצב קשה או קריטי משלימים את סיפור המגיפה".
בחלק מבתי החולים מתמודדים עם עומסים כבדים במחלקות הקורונה המשפיע על הפעילות הרגילה בכל מוסד. העלייה במספר העובדים שנכנסים לבידוד מחייבת התארגנויות מיוחדות ועבודה סביב השעון כשמדובר במאושפזים שמצבם מחייב השגחה רצופה כיוון שבכל רגע יכולה להתרחש אצלם הידרדרות מהירה וקשה.
בהתחלה העיךונים אומרים שהממשלה רעה כי המצב לא כל כך גרוע ולא צריך סגר והורסים את הכלכלה, אחרי זה כשהמצב נהיה קשה כי לא עשו סגר בזמן בגלל פופוליסטים כמו רם שפע ושאשא ועוד, אז מתחילים לנאום שהממשלה רעה אחרת למה המצב כזה גרוע..
בקיצור תמיד יתקפו ויגנו את הממשלה לא משנה מה הם יעשו..