חשש בישראל: עם כניסת ביידן לבית הלבן, יחליטו שופטי בית הדין על פתיחה בחקירה נגד ישראל על צוק איתן והבנייה בהתנחלויות. חקירות בעניינים אלו נמנעו בעידן טראמפ בשל חשש בית הדין מסנקציות אמריקניות
ישראל תבקש מממשל ביידן המשך שיתוף פעולה במאמץ למנוע את המהלכים שנוקט נגדה בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג כך דווח בעיתון 'ישראל היום'
המהלך הראשון שירושלים תבקש לפעול בו במשותף עם הממשל החדש הוא תיאום בחירתו של התובע הכללי הבא של בית הדין, כבר במהלך השבועות הקרובים.
התובעת הראשית בתשע השנים האחרונות, פאטו בנסודה, המשמשת גם מנהלת בית הדין, אמורה לעזוב בשבועות הקרובים את תפקידה. בשנים האחרונות היא עצמה והמוסד שבראשו היא עומדת היו נתונים לסנקציות חריפות מאוד מצד ממשל טראמפ, בעקבות החלטתה לחקור חיילים אמריקנים וישראלים.
הנשיא לשעבר דונלד טראמפ אף פרסם צו נשיאותי המעמיד בדרגת איום זהה חקירות נגד כוחות הביטחון של ישראל ושל ארה"ב.
הנשיא ביידן ואנשיו לא נקטו עמדה פומבית בשאלת הגישה שהם צפויים לנקוט כלפי בית הדין.
כזכור, גם הנשיא לשעבר ברק אובאמה נמנע מלצרף את ארה"ב לבית הדין, בשל הסכנה שנשקפת ממנו בראייה אמריקנית לכוחות הביטחון שלה.
בניגוד למנהלים הקודמים של בית הדין, שחקרו בעיקר פשעי מלחמה בעולם השלישי, בנסודה טענה שיש לחקור פשעים נגד האנושות כביכול, גם של המעצמות. היא בדקה אישומים שיוחסו לחיילים בריטים ואמריקנים. במקרה של ישראל, היא הדריכה את הפלסטינים כיצד להתקבל לבית הדין, קידמה תלונות פלשתיניות ודחתה את כל הטיעונים שהעבירה אליה ישראל בדרך לא רשמית.
מסיבה שאינה ידועה, שופטי בית הדין בהאג נמנעים כבר תקופה ארוכה מלפרסם את החלטתם בשאלה אם לאשר לבנסודה לפתוח בחקירה נגד ישראלים החשודים כביכול בפשעי מלחמה.