0%

סקר ישראל היום: סער נחלש, זליכה עם 4 מנדטים וחולדאי לא עובר

שבוע לסגירת הרשימות, סקר שמתפרסם מחר ב"ישראל היום" מראה: הליכוד עם 28 מנדטים, תקווה חדשה יורדת ל-13 ולפיד מתייצב במקום השני עם 15 - העבודה עם ההנהגה החדשה מזנקת ל-5 מנדטים, 4 לזליכה ואפס לחולדאי • בימין: הבית היהודי, האיחוד הלאומי ועוצמה יהודית לא עוברות את אחוז החסימה

יוסי ויזל
9 תגובות
בחירות 2021 // צילום: יוסי ויזל, פלאש 90 - עיבוד: אבי וולפסון - המחדש

בשבוע הבא ייסגרו רשימות המועמדים בוועדת הבחירות המרכזית, והסקרים האחרונים עשויים לגזור את מפת המפלגות הסופית, אחרי ימים ארוכים של התרוצצויות ומשא ומתן בין המפלגות, שיגיעו ככל הנראה לשיאן בחצי השני של השבוע הבא – רגע לפני הדדליין ביום חמישי בחצות.

סקר "מאגר מוחות" בהנהלת פרופ' יצחק כץ, שנערך עבור "ישראל היום", מלמד על כך שהצרות בגוש השמאל לא גדולות בהרבה מהצרות בגוש הימין. בעוד שם ריבוי המפלגות עשוי לגרום לאיבוד קולות רבים בשל מפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה, בגוש הימין, אחרי החלטתו המסתמנת של

צלאל סמוטריץ' לרוץ בנפרד מימינה – מפלגתו, כך נראה, רחוקה מלעבור את אחוז החסימה.
על פי הסקר, לו הבחירות היו מתקיימות היום, הייתה הליכוד בראשות רה"מ נתניהו המפלגה הגדולה בכנסת עם 28 מנדטים. אחרי כמה תזוזות ושינויים, יאיר לפיד מבסס את מעמדו כראש המפלגה הגדולה אחריו, ויש עתיד מקבלת בסקר 15 מנדטים. "תקווה חדשה" של גדעון סער ממשיכה בירידה האיטית והעקבית ועומדת כעת על 13 מנדטים בלבד. ימינה בראשות נפתלי בנט מקבלת בסקר 11 מנדטים, והוא ממשיך להתחזק בשל החיבור שלו עם השולמנים.

הסקר נערך בקרב 504 נשאלים, שהם מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה היא 4.4 אחוזים למעלה או למטה.[

שאר התוצאות בסקר: מפלגת העבודה בראשות מרב מיכאלי עוברת בצורה יציבה עם 5 מנדטים. גם כחול לבן של בני גנץ עוברת עם 5. יהדות התורה מקבלת בסקר 7 מנדטים. ש"ס עם 9. ישראל ביתנו לא מצליחה לקצור הצלחה רבה למרות הקמפיין האנטי-חרדי האגרסיבי שלה, ונשארת עם 6 מנדטים בלבד. הרשימה המשותפת מקבלת 11 מנדטים. מרצ מבססת את מעמדה עם 6 מנדטים.

הסקר בחן מה תהיה התוצאה במקרה של איחודים נרחבים בגוש השמאל כאשר מרב מיכאלי, רון חולדאי, עפר שלח, ירון זליכה ובוגי יעלון מרכיבים רשימה אחת. במקרה כזה תקבל הרשימה המאוחדת 13 מנדטים. הליכוד נשאר עם 28, ואילו גדעון סער יורד ל-12.

למקרה שברגע האחרון יתאחדו גדעון סער ונפתלי בנט לרשימה משותפת אחת – השלם יהיה גדול מסכום חלקיו והשניים יקבלו 25 מנדטים. הליכוד תקבל במקרה כזה 27 מנדטים.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.