הממונה על המאבק במגפת הקורונה, פרופ' נחמן אש, מסר הערב תדרוך לתקשורת. הוא הודיע כי ישראל נערכת לסיום הסגר, ואמר כי כעת בוחנים את אופן פתיחת בתי הספר. הוא גם גינה את ההתקהלויות בהלוויות בירושלים.
בפתח התדרוך גינה פרופ' אש את ההתקהלויות בהלוויות ההמוניות אתמול בירושלים יחד עם מסיבות בעוד ערים לא חרדיות. "אתמול היו שני אירועי לוויה המוניים והיו הפרות בעוד ערים בכל הציבורים, שמענו גם על מסיבות בסוף השבוע. אני מגנה בתוקף את ההפרות ההמוניות האלו של הסגר.
אני קורא למנהיגים למנוע אירועים כאלה, אני קורא למשטרה לפעול למנוע התכנסויות כאלה. הסגר נמשך, וכל יום של הקפדה על כל ההנחיות והנהלים חשוב ביותר".
לאחר מכן אמר הממונה כי "אנחנו מתמודדים עם מספר אתגרים" ופירט: "הירידה בתחלואה, כלומר במספר המאומתים נעצרה. בימים האחרונים אנחנו רואים שמקדם ההדבקה עומד על יותר מ-0.9 ואף עלה ל-0.95 ו-0.96. זה הביטוי לעצירה בירידה בתחלואה.
יש ירידה מתונה מאוד במספר החולים הקשים, אנחנו רואים ירידה במספר החולים הקשים החדשים שמגיעים לבתי החולים, וירידה מאוד מתונה במספר הכולל של החולים הקשים, כביטוי לעומס על בתי החולים. העומס על בתי החולים עדיין גדול".
בעניין הפצת החיסון הוא הוסיף: "מבצע החיסונים נמשך במלוא המהירות, בדגש על חיסון של האוכלוסייה בסיכון. אנחנו עדיין רוצים להמשיך להתאמץ להגיע לכל אחד באוכלוסיית הסיכון מעל גיל חמישים, כדי לחסן אותה ולמנוע תחלואה קשה בהמשך".
"מבחינת המוטציות", אמר פרופ' אש, "אנחנו מעריכים שהמוטציה הבריטית נמצאת עד כ-70% ממספר הבדיקות החיוביות מדי יום. בסך הכול התפוצה שלה היא גבוהה. הערכה שלנו על פי המספרים שמצאנו שיש כ-80 מקרים של המוטציה הדרום אפריקנית.
יכול להיות שיש נוספים. אנחנו פועלים לאתר אותה גם בחוזרים מחו"ל וגם בקרב אלה שאובחנו בארץ. התחלנו בתהליך של מיפוי של מדגם סטטיסטי של הבדיקות בארץ, אני מקווה שנשלים אותו במהלך השבוע הבא. המיפוי יוכל להצביע על שכיחות המוטציות האלה בישראל בצורה יותר מדויקת".
באשר לשבוע הבא אמר: "אנחנו נערכים בימים האלה לסיום הסגר. אנחנו מקיימים דיונים על אופן הסיום, מה נפתח, גם מבחינת המשק, גם מבחינת מערכת החינוך. אנחנו מנסים למצוא את האיזון הטוב ביותר בין החשש לעליה בתחלואה לבין הצורך לפתוח את המשק".
לדבריו "בעתיד ייתכן שהישראלים יידרשו לקבל מנה נוספת של חיסון, כדי לחזק את ההגנה מפני המוטציות של נגיף הקורונה. "אחד היתרונות בחיסונים של מודרנה ופייזר, שהם יוכלו לעדכן את החיסונים ולייצר חיסונים מעודכנים שעובדים כנגד מוטציות אם יתגלו כאלה שצריך לעדכן בצורה טובה יותר. אחד היתרונות שזה נעשה יחסית מהר , ויכול להיות שבעתיד נצטרך השלמה של מנה נוספת של חיסון מעודכן כלפי המוטציות. כרגע הצורך הזה עדיין לא קיים, אבל הוא נבחן".