האיגוד המקצועי הבינלאומי לנותני השירותים, UNI קורא באופן חריג לאיגודים בעולם, להיאבק על מתן קדימות בחיסון קורונה לעובדים קמעונאות הממשיכים לעבוד. הקריאה מגיעה בעקבות מחקר שנערך בקנדה בקרב עובדי קמעונאות מצא כי הסיכוי שלהם לחלות בקורונה גבוה באופן משמעותי לעומת שאר האוכלוסייה. נתונים של משרד הסטטיסטיקה הלאומית בבריטניה שפורסמו ב-25 בינואר מאשרים כי עובדים חיוניים נוטים יותר למות מקורונה.
על פי הדיווח באתר 'דבר' מזכ"ל האיגוד המקצועי אוסדו באירלנד, פאדי ליוויס, חזר על קריאותיו לעובדים חיוניים להתחסן בדחיפות לאחר פרסום הממצאים המרעישים בסקר. "על הממשלה לתת עדיפות למקצועות פגיעים בשלב השני של הפעלת החיסון, על פי שיקוף הסיכונים העומדים בפניהם. הם פעלו בכל המגפה בכדי לשמור על אספקת מצרכים חיוניים במדינה ויש להעריך, לכבד ולהגן על העובדים החיוניים הללו".
באופן דומה, האיגוד המקצועי UFCW, שמיצג 1.3 מיליון עובדי מזון וקמעונאות בארצות הברית, קרא בחודש שעבר ל- CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן) לתת עדיפות לעובדים חיוניים במכולת, מפעלי אריזת בשר ועיבוד מזון לגישה מוקדמת לחיסון קורונה. כך גם באוסטרליה איגוד SDA, ובקנדה איגוד UFCW יוצרים לחץ לקידום חיסון לעובדים.
מזכירת UNI, כריסטי הופמן, אמרה על הקמפיין העולמי "המסר ברור: עובדים חיוניים בקמעונאות נמצאים בסכנה מתמדת ויש לתעדף אותם בכל הקשור לחיסון נגד קוביד-19. אי אפשר להתעלם מתפקידם בחיינו והחברה אינה יכולה לשרוד בלעדיהם. ככל שמוקדם יותר יש להם גישה לחיסון, כך ייטב. "
נכון צודקים חייבים לתעדף אותם מבין הראשונים אחרי צוותי הרפואה
ואז לא יהיה אפשר לעשות קניות בכלל
(והמבין יבין)😷
שילכו יתחסנו מה עושים רעש אפשר ליתחסן מגיל 16
מגיל 16 עד גיל 18. מתחסנים.