מנהיג חמאס במצור: מצרים מונעת את יציאתו של אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של ארגון הטרור, לסיור בכמה מדינות – ובראשן איראן – לצורך גיוס תרומות וסיוע כספי לחמאס.במאמר נרחב שפורסם בביטאון הרשמי של חמאס, "אל־ריסאלה",
נטען כי מצרים וישראל משתפות פעולה בסיכול הקשרים בין חמאס למשטר בטהרן. מנהיג חמאס אסמעיל הנייהמנסה כבר תקופה ארוכה לצאת מרצועת עזה דרך מצרים כדי להגיע לכמה מדינות ערביות ואסלאמיות, לשם איסוף כספים עבור ארגונו הסובל ממצוקה כספית קשה – אולם שלטונות מצרים אינם מאפשרים לו לצאת למסע.
העיתון "אל־ערבי אל־ג'דיד" דיווח לפני כשבוע מפי מקורות מצריים כי אסמעיל הנייה קיבל הודעה סופית מכיוון קהיר שיציאתו מעזה דרך מצרים לא תתאפשר, בשל כוונתו לבקר באיראן, בטורקיה ובקטאר. מצרים, כמו ישראל, חוששת מאוד מהתמיכה האיראנית בזרוע הצבאית של חמאס, שבאה לידי ביטוי בהברחות נשק גדולות מאיראן לשטח מצרים, ומשם דרך צפון סיני לרצועת עזה. איראן היא המסייעת הראשית לארגון חמאס.
במרכז המחקר הירושלמי לענייני ציבור ומדינה מדגישים כי העובדה שהביטאון הרשמי של חמאס מפרסם מאמרים המפרטים באופן גלוי את טיב הקשר בין איראן לחמאס, מעידה על כך שארגון הטרור הפלשתיני איננו חושש מההשלכות של פרסום הדברים ואף מתגאה בהם, בתקווה שההתחממות ביחסים בין חמאס לטהרן תביא לסיוע נוסף מאיראן בכסף ובאמצעי לחימה – על אף הסנקציות הקשות שהוטלו על איראן.
לדברי המזרחן יוני בן מנחם, חוקר עמית במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, "הסוגיה הפלשתינית נמצאת בראש מעייניו של משטר האייתוללות בטהרן כבר מאז ההפיכה האיסלאמית בסוף שנות ה־70. יו"ר אש"ף דאז, יאסר ערפאת, אף הוזמן לבקר בטהרן לאחר הדחת שלטון השאה".
בן מנחם מוסיף כי הקשר בין טהרן לפלשתינים התחזק עוד יותר לאחר שאיראן פרשה חסותה על ארגון הג'יהאד האסלאמי הפלשתיני בתחילת שנות ה־80, וכן לנוכח מיסוד הקשר עם תנועת חמאס שהוקמה ב־1987. טהרן תמכה בארגוני הטרור הפלשתיניים באינתיפאדה הראשונה ובאינתיפאדה השנייה, ועד היום היא הספק הראשי של אמצעי לחימה וידע צבאי לזרועות הצבאיות של הג'יהאד האסלאמי הפלשתיני וארגון חמאס.