כמה חברי הכנסת עובדים למענכם? באתר 'שקוף' התפרסמו היום הנתונים של חברי הכנסת שהגיעו הכי הרבה פעמים למקום עבודתם בירושלים הם מסיעת ש״ס. הם נכחו בממוצע ביותר ימים מאשר חברי הסיעות האחרות. את רשימת הסיעות המצטיינות בנוכחות מובילות גם כחול לבן ויהדות התורה. בתחתית הרשימה נמצאת מפלגתו של בנט, ימינה, שהח״כים שלה מיעטו להפגין נוכחות במשכן במהלך כנס החורף.
, בראש רשימת הח״כים שמגיעים לעבוד נמצאים מיכאל מלכיאלי מש״ס ומיד אחריו איתן גינזבורג מכחול לבן ויוסף טייב מש״ס גם כן. בתחתית הרשימה, כמו בפעם הקודמת, ולכאורה מתוך אידיאולוגיה – נפתלי בנט. חשוב לציין כי מבין המצטיינים, מלכיאלי וטייב מתגוררים באזור ירושלים, מה שיכול להשפיע על תדירות הגעתם למשכן.
רגע לפני בחירות מרץ 2021, כדאי לקחת בחשבון גם לאילו מפלגות יש רקורד של עבודה. מי הח״כים שהיו שם ואילו ח״כים מנצלים את הזמן והתקציב שלהם לדברים אחרים. כל הנתונים שאספו מתנדבי שקוף נבות זילברשטיין ועומר ברון.
כנס החורף של שנת 2020 נפתח ב-11 באוקטובר והסתיים ב-23 בדצמבר, במהלכו ספרנו 35 ימי עבודת כנסת (מדי שבוע בימים שני עד רביעי). שלושת הח״כים החרוצים, הם רק חלק מעוד רשימה של נבחרי ציבור שהגיעו לעבוד במשכן גם מעבר לימי העבודה הרשמיים.
מיכאל מלכיאלי מש״ס, שמוביל את הרשימה, כאמור, נכח במהלך התקופה 43 ימים בכנסת ובסה"כ 315 שעות. מלכיאלי הוא חבר בוועדת הכנסת, ועדת החוקה חוק ומשפט וועדת החוץ והביטחון, ונכח ב-54 ישיבות שונות של הוועדות.
איתן גינזבורג מכחול לבן ויוסף טייב מש״ס, שמובילים איתו את הרשימה, הגיעו למקום העבודה שלהם 42 פעמים במהלך התקופה. גינזבורג צבר 376 שעות במהלך 42 הימים בהם הגיע למשכן – יותר ממלכיאלי. גינזבורג, שהוביל בפעם הקודמת את טבלת הנוכחות בכנסת, חבר בוועדת החוץ והביטחון, ועדת הפנים והסביבה ובוועדת החוקה, חוק ומשפט.
הוא נכח בכנס האחרון ב-68 דיונים בוועדות. טייב צבר 319 שעות במהלך 42 הימים בהם הגיע למשכן. הוא חבר בוועדת העליה והקליטה, החינוך התרבות והספורט, והוועדה לזכויות הילד, ונכח בהן ב-90 ישיבות בסך הכל.
מיד אחריהם ברשימה: אחמד טיבי מהרשימה המשותפת (תע״ל) שהגיע ל-41 ימי עבודה במשכן וצבר בסה״כ 309 שעות. טיבי חבר ועדת הכספים וחבר בוועדת הכנסת נכח ב-55 ישיבות. וזה אחרי שהעיד כי שהה פעמיים בבידוד. מספר ימים זהה נכח בכנסת גם יעקב מרגי מש"ס. מרגי, שצבר 357 שעות, הוא יו"ר ועדת הכלכלה וחבר בוועדת המשנה למודיעין (תת ועדה בוועדת החוץ והביטחון). מרגי ניהל 78 דיונים בוועדת הכלכלה והגיע לעוד שני דיונים בוועדת הכנסת.
יו״ר הכנסת, יריב לוין מהליכוד, נכח ב-40 ימי עבודה במשכן וצבר 320 שעות. מעניין לציין כי לוין נכח רק בשני דיונים במהלך הכנס האחרון של הכנסת. פעם אחת בישיבה בראשות ח״כ מנסור עבאס, בוועדה למיגור הפשיעה בחברה הערבית, שהתקיימה מיד לאחר ביטול ההצבעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בפרשת הצוללות ופעם שניה בישיבת ההקמה של ועדת המשנה לצמצום הפערים בתקצוב שירותי הרפואה בין הפריפריה למרכז.
בדומה ללוין, גם ינון אזולאי מש"ס נכח ב-40 ימי עבודה (284 שעות). אזולאי חבר בוועדת הכספים ונכח ב-24 דיונים.
ח"כים נוספים שראוי לציין לטובה הם עמית הלוי מהליכוד שנכח 39 ימים במשכן (292 שעות), ומספר חברי כנסת שהצליחו לדחוס שעות עבודה רבות בימים מועטים יותר, ומובילים בספירת השעות: אלכס קושניר מישראל ביתנו (354 שעות), יבגני סובה מישראל ביתנו (339 שעות), צבי האוזר מדרך ארץ (335 שעות) ומיכל וונש מכחול לבן (325 שעות).
נציין בנקודה זו, שלפי הנתונים שבידינו, רוב חברי הכנסת ראו במשכן מקום עבודה. ותוכלו למצוא אותם בטבלת הנוכחות המלאה.
בתחתית טבלת הנוכחות חבר הכנסת ויו״ר ימינה נפתלי בנט. בנט הגיע רק ל-13 ימי עבודה מתוך 35 ימים. מדובר ב-37 אחוזי נוכחות בלבד. בהתאם בנט צבר רק 82 שעות במשכן.
אפילו שר הבריאות, יולי אדלשטיין, נכח בכנסת שבעה ימים יותר (20 ימים סה״כ) וצבר שעתיים יותר מבנט. רה"מ, בנימין נתניהו נכח יומיים יותר (15 ימים).
בנט חבר רק בוועדת החוץ והביטחון אבל לא מצאנו אפילו דיון אחד בו הוא טרח להשתתף. הנתונים של הכנס הנוכחי דומים לנתונים של בנט בכנס הקודם – גם אז הוא לא טרח להגיע.
מצעד המפלגות
הפעם, אנחנו עומדים לפני בחירות, והחלטנו לבחון גם מיהן המפלגות שיש להן מסורת של נוכחות במשכן, ומי פחות. לצורך כך חישבנו את ממוצעי הימים והשעות שבהם נכחו כל אחת מהסיעות, שיש להן יותר משני ח״כים שאינם חברי ממשלה.
זהו הדירוג המלא:
את הרשימה מובילה ש״ס של דרעי עם ממוצע נוכחות של 37 ימים ו-298 שעות. אחר כך ברשימה מפלגתו של גנץ, כחול לבן, שחבריה הגיעו בממוצע ל-33.4 ימים ו-265 שעות, ויהדות התורה שחבריה הגיעו בממוצע ל-33.3 ימים ו-239 שעות.
אחריהן ברשימה: ישראל ביתנו עם 31.1 ימים בממוצע, הרשימה המשותפת עם 30.6 והליכוד עם 30.5 ימים בממוצע, יש עתיד-תל״ם עם 29.9 ימים בממוצע, ומרצ עם 27.7 ימים בממוצע.
רחוק בתחתית ממוקמת "ימינה" של בנט שהגיעו בממוצע ל-22 ימים ו-151 שעות בלבד.
"ש"ס היא מפלגה חברתית. הגענו לעבוד למען הציבור והשכבות החלשות, ונמשיך כך לעשות גם בעתיד", מסר מיכאל מלכיאלי, יו"ר סיעת ש"ס בתגובה לנתוני הנוכחות של "שקוף". וחברו לסיעה יוסף טייב הוסיף כי "הגעתי במטרה לעבוד ולייצג את הקהל הצרפתי בכנסת. נשתדל גם בכנסת הבאה להיות פה בשביל הציבור הצרפתי".
"אני גאה לעמוד בראשות סיעת כחול לבן שמבינה את החשיבות של עבודת הכנסת ושל הפיקוח הפרלמנטרי", מסר לנו ח"כ איתן גינזבורג, יו"ר סיעת כחול לבן. "מבחינתנו העבודה בכנסת היא המובן מאליו. בשביל זה הציבור שלח אותנו וזה מה שמצופה מאיתנו כנבחרי ציבור – להיות בכנסת ולהילחם על הערכים שבשמם נבחרנו", הוסיף
"לחברי הכנסת יש כלי חשוב והוא עבודה פרלמטרית יעילה בוועדות ובמליאה", מסר בתגובה ח״כ אחמד טיבי, יו״ר סיעת הרשימה המשותפת. ״ועדות הן מקום בעל חשיבות עצומה להצגת נושאים מצוקות ופתרון בעיות". וחבר הכנסת הוותיק יעקב מרגי מש״ס, שמגיע לכנסת כבר 18 שנים ברציפות, מסר כי "הכנסת אצלי היא שליחות ואני לא מכיר דרך אחרת, גם אחרי שנים רבות במשכן. זו הציפייה שלי ואני חש גאווה רבה לקום כל בוקר ולנסוע מביתי שבנגב למשכן הכנסת", הוסיף. "חשוב לי כי נדאג לשמור על כבודה של הכנסת".
מלשכת ח"כ נפתלי בנט נמסר בתגובה: "בשעת מלחמת הקורונה, שר הביטחון נפתלי בנט ואח״כ ח״כ בנט פעל למען אזרחי בעוצמה יותר חזקה מכל איש ציבור אחר—בשטח. הביא את צה״ל לבני ברק, הקים את מלוניות הקרונה, הביא רבבות בדיקות לישראל, טיפל כח״כ בענפי עסקים קורסים, במניעת נזקים מיותרים לבעלי עסקים ולאזרחים. לא מספר השאילתות מעניינות את בנט, אלא מספר הישראלים שאת חייהם הוא הציל ולהם הוא סייע על מנת למנוע את אובדן מקום עבודתם. בנט ימשיך לפעול למען הציבור – בשטח".
ארבע מתוך השבעייה הראשונה לש"ס זה יפה!!!
אני נותן לך👎 כי אתה מפרגן לש"ס רק כי אתה רוצה שדרעי יפתח את כביש שש דרך משרד הפנים ודרך המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל…
אין על שס" פשוט באים לעבוד לא לשחק.הצביעו רק שס חילונים דתים ושכנזים וחרדים.
ש"ס!
תצביעו רק שס
מי שמנוי לעיתון 'הדרך' של ש"ס לא מופתע מהידיעה הזו…
החבר'ה של ש"ס הם סוסי עבודה! וזוכים לקדש שם שמים!
אין על ש"ס
נמצאים בשטח כשצריכים אותם כל הכבוד!!!!!!!!!