ארגון הבריאות העולמי התייחס לפרסומים סביב חיסוני אסטרהזניקה והודיע: "מאמינים שיתרונות החיסון גוברים על החששות. הארגון בוחן את הממצאים האחרונים ויעדכן בהתאם את הציבור".
מבצע החיסונים ממשיך להתרחב, ישראל ממשיכה להיות המדינה המובילה בעולם מבחינת שיעור ההתחסנות ביחס לאוכלוסייה והשאלה שממשיכה לרחף באוויר היא כמה זמן קדימה תישאר היעילות של החיסון. בכירי משרד הבריאות וחברי צוות הטיפול במגפות מבהירים כי גם אם אותרה ירידה בכמות הנוגדנים בגוף לאחר קבלת החיסון או ההחלמה, היא לא מעידה בהכרח על כך שהגוף כבר איננו מחוסן מפני המחלה.
ד"ר יאן מיסקין, חבר הצוות לטיפול במגפות של משרד הבריאות, הסביר בשיחה עם N12 כי "יש שני מנגנונים מקבילים שאחד מהם קל למדוד – הנוגדנים (תאי ה-B) והשני, שקשה יותר למדידה, וזו היא פעולת מערכת תאי ה-T". התאים האחרונים הם חלק ממשפחה של תאים במערכת החיסון שקרויים לימפוציטים. "מניסיון העבר עם נגיפים אחרים אנו יודעים שלמערכת תאי ה-T יש חשיבות גבוהה בהגנה מפני נגיפים".
בדיקה סרולוגית יכולה לגלות לנו אם אדם שלא ידענו שנדבק בנגיף כבר חלה בעבר, אבל מעבר לזה לא ניתן ללמוד מתוצאות הבדיקה האם אותו אדם מוגן מן המחלה או לא. ד"ר מיסקין: "בעתיד כדי שנוכל לעקוב אחר יעילות החיסון לאורך זמן נוכל לעשות שימוש בבדיקות שיודעות לזהות את פעילותה של מערכת תאי ה-T – אלא שמדובר בבדיקה מסובכת ולא זמינה, שעושים בה שימוש רק למטרות מחקר על קבוצות קטנות ולא על כלל האוכלוסייה. בדיווחים של חברות התרופות לארגון הבריאות העולמי ניתן לראות שהם בדקו את יעילות החיסון גם על ידי הטכנולוגיה שמזהה את פעילותם של תאי ה-T".
צודקים
מה הקשר בין הכותרת לכתבה???
האם זה נכון שהמניה של אסתרהזינקה זינקה🤣😅😅
לא סומכים עליהם