העלייה המחודשת במספר חולי קורונה המאושפזים במחלקות טיפול נמרץ בבתי חולים הצרפת הביא אתמול (א') לכך שעשרות רופאים פנו לנשיא עמנואל מקרון והזהירו אותו שהמגיפה משתוללת, מדובר כבר בשיא ויחידות טיפול נמרץ על סף קריסה. "מעולם לא ראינו מצב כזה, גם לא במתקפות הטרור הקשות ביותר שהתרחשו בפריז ובערים אחרות", הזהירו הרופאים, כפי שדיווחה אמש רשת France 24.
בסוף השבוע הגיע מספר המאושפזים במצב קשה ל-4,872 – שיא מתחילת 2021. נתונים אלה קרובים למה שהתרחש במדינה זאת באמצע נובמבר בעיצומו של הגל השני של המגיפה. אולם, שיא המאושפזים במצב קשה בצרפת היה באפריל אשתקד כ-7,000.
צרפת, על פי הדיווח באתר doctorsonly נמצאת בסגר לילי מאז תחילת ינואר. לפני יותר משבוע נכנסו לתוקף הגבלות חדשות בפריז ובאזורים נוספים שבהם קיימת עתה תחלואה גבוהה. אלא שמומחי הרפואה בצרפת טוענים שהסגרים הללו אינם מספיקים כדי להתמודד עם הוריאנט הבריטי של הנגיף. עד כה נמנע הנשיא מקרון מלשנות את ההחלטה שלא להטיל סגר כללי שלישי ולהשאיר את בתי הספר פתוחים. עם זאת אמר: "לאור מספר הנדבקים שעולה עתה, נראה שיהיה צורך בהגבלות נוספות". עוד אמר נשיא צרפת: "מספר הנדבקים לא זהה לתחזיות. אין לי חרטה ואני לא מודה בכישלון".
אלא שביממה האחרונה מתו בצרפת מקורונה עוד 131 אזרחים וכך עלה ל-68,597 מניין המתים במדינה זאת מאז תחילת המגיפה. אתמול דיווחו הרשויות על 37,014 מאומתים-נדבקים חדשים ביממה האחרונה.
בבתי החולים בצרפת מאושפזים עתה 27,712 חולי קורונה. הרופאים דיווחו על עומסים כבדים. הם הביעו חשש שכתוצאה מהגל הנוכחי של המגיפה, בתי החולים יגיעו לקריסה.
41 רופאים באזור פריז חתמו על מכתב גלוי לנשיא שפורסם אתמול בעיתון יום א', "ז'ורנל דו-דימנש". הם הזהירו שלאור מצב התחלואה, הם ייאלצו לקבוע למי מהחולים יש סיכוי להינצל ומי יאושפז או למנוע אשפוזים מאנשים שאין להם סיכוי לשרוד. "מעולם לא ראינו מצב כזה, גם במתקפות הטרור הקשות ביותר שהיו בפריז", כתבו הרופאים בגילוי הדעת שלהם.
הרופאים טוענים שההגבלות בפריז ובמוקדי התחלואה האחרים במדינה לא יבלמו את הוריאנטים. כן הזהירו שלבתי החולים אין את המשאבים להתמודד עם העומסים הללו ולכן הם חוששים מ"קטסטרופה רפואית" בשבועות הקרובים, כשמספר הנדבקים ממשיך לעלות.
קבוצה נוספת של רופאים מכמה ממחלקות טיפול נמרץ כתבה לעיתון "לה מונד" שהמחלקות בפריז עלולות לסרב לקלוט חולים. "כשבמחלקה יש רק מיטה אחת פנויה, אבל שני חולים שניתן להפיק תועלת מאשפוזם – לרוב ממצבים אחרים – צריך להחליט מי יאושפז (וכנראה ישרוד) ומי לא יאושפז (וכנראה ימות). לשם אנחנו הולכים". הרופאים האשימו את הממשלה בצביעות: "היא מאלצת את עובדי מערכת הבריאות להחליט מי צריך לחיות ומי צריך למות, מבלי להצהיר על כך בבירור".
עד כה רק 11.45% מהצרפתים קיבלו לפחות מנה אחת של החיסון, לעומת 43.79% מהבריטים. מקרון הבטיח שצרפת תחסן את אזרחיה "בבוקר, בצהריים ובערב ותדביק את הפער בתוך כמה שבועות".
בבריטניה השתמשו עד כה ב-33,678,768 חיסונים עבור כ-57% מהאוכלוסיה הבוגרת שקיבלה את המנה הראשונה. עוד 3,527,481 איש – 6% מהאוכלוסיה הבוגרת – קיבלו גם את המנה השנייה.
בשונה מישראל, שבה לכל מתחסן המקבל את המנה הראשונה נשמרת גם המנה השנייה, בריטניה מעדיפה לחסן תחילה כמה שיותר אזרחים במנה אחת, גם במחיר דחיית המנה השנייה בכמה שבועות נוספים וכך לספק לפחות הגנה חלקית לרבים ככל האפשר. הממשלה הבריטית נערכת להשלמת פתיחת הפעילות בכלל המשק, בכמה שלבים, עד 21 ביוני. אם לא יהיה גל נוסף במגיפה.
בצרפת, המדורגת במקום הרביעי בעולם בהיקף התחלואה מתחילת המגיפה, חלו עד כה 4,545,589 ונפטרו 94,596. עתה נמצאים בה במצב פעיל עכשווי 4,161,241. רק ארה"ב עם 6,989,393 במצב הזה, מתוך 30,962,803 אמריקאים שחלו ו-562,526 שנפטרו, מקדימה אותה בהיקף התחלואה והתמותה.
בכל העולם, נכון לבוקר זה (ב') חלו מתחילת המגיפה 127,797,241 ונפטרו 2,796,767 כאשר במצב פעיל עכשווי, במצטבר ב-219 מדינות ואיים יש כיום 21,997,081, כאשר רק 93,562 במצב קשה-חמור.
תודה ה' שאנחנו לא הגענו למצב הזה!!!!
ומכאן קריאה לכול היהודים בעולם באו תקבלו את המשיח בארץ ישראל!!!
צריך בכל יום לאמר תודה לבורא עולם .
על ששומר עלינו בלי גבול ובלי סיבה .
תודה לך מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא!