איך נדע מה מהמוצרים בסופר נטחן ונאפה לאחר הפסח? האפשרות הפשוטה והאמינה ביותר היא תאריך הייצור המוטבע על כל מוצר. בחלק מהמוצרים תאריך הייצור מופיע בצורה ברורה עם התאריך המלא בו ייצרו את המוצר.
"שיטה" נוספת היא "לפענח" את "קוד היצור" של אותו מוצר המכיל בתוכו מספרים שונים המשמשים את המפעל לצרכי מעקב ובקרה.
השיטה המקובלת היא למספר את כל הימים שבין ה-1 בינואר ל-31 בדצמבר, כשכל יום מקבל מספר עוקב, וכך הוא מצוין בקוד היצור בתוספת השנה.
ה"קוד" לקניית מוצרי חמץ לאחר הפסח השנה תשפ"א: 1094 המספר הראשון משמאל 1 מציין את השנה האזרחית – –2021
שלשת הספרות הימניות מציינות את מספר הימים באותה שנה מאז הראשון בינואר למניינם. כיון שיום אחרי פסח השנה תשפ"א, יום ראשון כ"ב ניסן היה בתאריך 4/4 ויום זה היה היום ה 94 מתחילת השנה הלועזית הראשון לינואר 2021 למניינם.
אם כן, כל מוצר שתאריך ייצורו מיום 4/4 והלאה יוצר אחרי הפסח והקוד שעליו 1094 והלאה
מי אמר שזה מועיל לקמח?
ברוב המקרים הקוד אומר שהמוצר הסופי נאפה אחרי הפסח ולא המרכיבים כמו קמח ומשפרי אפיה
מה זה התמונה הזאת ששמו הכותרת מלחיצהההה
זה רק לגבי קמח.
שאר מוצרי חמץ כגון פסטה וכו זה לא אומר שנטחן לאחר הפסח, רק יוצר לאחר הפסח
ככ אירוניה כי עכשיו ימכרו חמץ שנטחן לאחר הפסח ועוד חודשיים שלושה שישכחו מהעניין הנ"ל יוציאו את כל החמץ הנמכר בפסח ויצא שכרו בהפסדו לפי אותם שנוהגים כך ולמזהיר ולנזהר ירבה שלומים כמי נהר
לכן בודקים קוד ייצור גם בעוד שלושה חודשים
מי שלא סומך על מכירת חמץ יש לו בעיה שלא יאכל חמץ עד חנוכה. כל שנה יש חומרה חדשה השנה כנרה המחמירים מחפשים קמח שנטחן מזרעים שנזרעו לאחר הפסח…. די חלאס.
זה יהי איסור "חדש"
צדיק
כל הכבוד לך על התגבוה החשובה "ממש" לתועלת ציבור הצופים
אך שים לב שבפסח אין שאלות על חומרות וכל חומרה אפ' שמצידך זה סתם מוגזם זה לא נכון לומר די חאלס
די חאלס אומר מי שאין לו כוח להחמיר על עצמו ועכ"ד