מאז תחילת השנה האזרחית הוטלו על על בריטניה, כמו גם בחלקים אחרים של הממלכה המאוחדת, הגבלות תנועה חמורות בניסיון לעצור את העלייה התלולה בתחלואה שנרשמה בסוף 2020. עלייה שנקשרה לווריאנט המדבק יותר שזוהה בדרום מזרח אנגליה. על פי הדיווח באתר 'דבר' בריטניה סבלה מהתפרצות החמורה ביותר של המגפה באירופה, עם יותר מ-127 אלף נפטרים מהמחלה וסיבוכיה.
הסגר שהוטל בינואר, לצד מבצע חיסונים נרחב, הביאו לירידה משמעותית במספר הנדבקים, המאושפזים והנפטרים. עם זאת, ראש הממשלה בוריס ג'ונסון ואפידמיולוגים קראו להמשיך ושמור על זהירות. לטענתם, העובדה שרבים עדיין לא חוסנו עלולה להביא לעלייה מחודשת בתחלואה אם יוקלו ההגבלות ותותר היציאה לחופשות מחוץ לאי.
"המצב בממלכה המאוחדת מתחיל להתבהר ומתייצב, אך אנשים צריכים לזכור שזו לא הסיטואציה במקומות אחרים", אמר פיטר הורבי, שעומד בראש הוועדה המייעצת של הממשלה על מחלות חדשות במערכת הנשימה.
"מדינות רבות באירופה רואות עלייה מתמשכת במספר הנדבקים החדשים, או נאלצו להטיל שוב סגר. כך שקשה לנבא מה יקרה בחודשים הקרובים", אמר הורבי בראיון ל-Times .Radio
הבוקר, כאמור, ייפתחו חנויות שלא הוגדרו עד כה כחיוניות, לצד מספרות וחדרי כושר. הישיבה במסעדות תותר בשטח פתוח. ראש הממשלה הבטיח לבקר בחנויות כדי לציין את האירוע, אך דחה את התכנית אחרי מותו של הנסיך פיליפ ביום שישי האחרון.
ישיבה בתוך מסעדות תתאפשר ב-17 במאי, לכל המוקדם.
ההקלות בסגר הן חדשות טובות לענפי האירוח והקמעונאות, שסבלו ממספר סגרים ממושכים בשנה החולפת. עם זאת, הדרך לחזרה לשגרה עדיין ארוכה, להערכת התאחדות הפאבים הבריטית רק לכ-40% מהפאבים באנגליה יש את האפשרות לפעול באוויר הפתוח.
ההקלות החדשות יחולו רק באנגליה. החלקים האחרים של הממלכה המאוחדת – סקוטלנד, ווילס ואירלנד הצפונית – פועלים במתווה עצמאי, אך דומה, של יציאה מהסגר.