שיעור האבטלה הרחב במחצית הראשונה של אפריל עמד על 10.6%, שהם 439.9 אלף מובטלים, כך פרסמה היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסיקה. מדובר בירידה של נקודת האחוז לעומת המחצית השנייה של חודש מרץ, שבה נרשמו 483.7 אלף מובטלים.
על פי הדיווח ב'דבר', שיעור האבטלה הרחב מורכב ממבקשי העבודה שנותרו בלתי מועסקים, מעובדים שנעדרו מעבודתם בשל השלכות נגיף הקורונה (עובדים בחל"ת) ומעובדים שפוטרו מעבודתם מאז תחילת המשבר וכיום אינם מחפשים עבודה.
שיעור האבטלה הקובע (מובטלים ונעדרים מעבודתם) ירד מתחת ל-10% ב-21 באפריל. המשמעות היא שהחל ב-21 במאי יקוצצו דמי האבטלה למי שסיים את מכסת ימי האבטלה שלו ב-10%, אלא אם יתוקן חוק הביטוח הלאומי. שר האוצר ישראל כ"ץ העביר הנחיה לביטוח הלאומי לא לקיים את החוק, אבל לא ברור מה התוקף שלה.
שיעורם של מבקשי העבודה שנותרו בלתי מועסקים מתוך כלל כוח העבודה, שמשמש בימים כתיקונם את מדד האבטלה הרשמי, נותר יציב במחצית הראשונה של חודש אפריל ועמד על 4.7%, בדומה למחצית השנייה של חודש מרץ. מספרם של מבקשי העבודה שנותרו לא מועסקים עמד על 188.2 אלף, לעומת 191 אלף במחצית השנייה של מרץ.
מספר העובדים בחל"ת במחצית הראשונה של אפריל עמד על 133.4 אלף, ומספר העובדים שפוטרו מעבודתם מאז תחילת המשבר במרץ שנה שעברה, וכיום אינם מחפשים עבודה, עמד על 118.3 אלף איש.
לא הסכימו לחזור לעבודה אפילו בשכר גבוה
רצו להמשיך לקבל את ההבטלה בגין הקורונה
ב 6/21 זה נגמר
כל אלה יסכימו לעבוד אפילו במינימום שכר ויתחננו שיקבלו אותם
חבל להם על הזמן – אין בהם צורך – למדו להסתדר בלעדיהם