בישראל התגלו אתמול רק 12 נדבקים חדשים בנגיף, מה שממשיך את המגמה החיובית של השבועות האחרונים, וכעת ישנם רק 542 חולים פעילים בקורונה בארץ. במחלקות בתי החולים עדיין מאושפזים 60 בני אדם במצב קשה. המגמה העולמית כעת מצביעה על ירידה בתחלואה בקורונה במרבית המדינות. ארצות הברית והודו מובילות את רשימת הנדבקים היומית. בארה"ב מתקרבים ל-600 אלף מתים מתחילת המגפה ובהודו מספר הנדבקים היומי עומד על – כ-260 אלף בני אדם – הפרטים המלאים הובאו ב-N12.
ענבר טוויזר מדווחת כי בדרום אמריקה נצפית מגמת עלייה בתחלואה ברוב מדינות היבשת. עלייה בתחלואה נצפית גם בברזיל, מדינה שהתנגדה מתחילת הדרך למדיניות הסגרים וגם כיום חלות בה הגבלות מזעריות בשל המגיפה, שם מתגלים כ-30 אלף נדבקים חדשים ביממה אחת. בנוסף, בשבועיים האחרונים חלה מגמת עלייה במספר המקרים החדשים שמתגלים בארגנטינה. הממוצע השבועי עומד על יותר מ7000 נדבקים חדשים ביום וגם שיעורי התמותה גבוהים מהרגיל: עד כה נרשמו יותר מ70 אלף נפטרים מקורונה בארגנטינה.
בשבוע שעבר החליט האיחוד האירופי לאפשר כניסה לתיירים מחוסנים מכל העולם, אם כי כל מדינה באיחוד רשאית להחליט האם לאמץ את ההחלטה. קצב הירידה בתחלואה משתנה בין מדינות אירופה השונות – בצרפת למשל נצפית מגמת ירידה במספר הנדבקים היומי, במקביל להגברת המאמצים של מבצע החיסונים במדינה.
לעומת זאת, גרמניה ממשיכה להיות מוגדרת בישראל כ"יעד אדום" בשל מדדי התחלואה, על אף שגם שם נצפית מגמת ירידה באופן יחסי. ד"ר ארז גרטי, אימונולוג ממכון דוידסון לחינוך מדעי הסביר: "שיעור ההתחסנות הממוצע באירופה הוא 34.7% לאחר קבלת המנה הראשונה. לעומת זאת יש מדינות באיחוד האירופי שבהן השיעורים גבוהים יותר וחצו את ה-50%. בהונגריה המצב טוב והמגיפה נמצאת בדעיכה, במרבית המדינות עדיין חלות הגבלות כאלו ואחרות במטרה לצמצם את ההדבקה".