ועדת החוץ והביטחון תדון ביום ראשון בכך שתושבי עוטף עזה לא יודעו על החמרת דרישות המיגון בחלונות המותקנים במרחבים המוגנים. הדיון יתקיים "במטרה לקבל תשובות מצילות חיים עבור התושבים מפיקוד העורף וכמובן אף לדון באחריות המדינה באשר למיגון חדרי המיגון הקיימים".
חברת הכנסת בן ארי שביקשה את הדיון כתבה במכתבה כי "משיח שקיימתי עם תושבי העוטף עולה כי הרשויות המקומיות ופיקוד העורף לא העבירו את ההנחיות החדשות לתושבים וכך הם נותרו לא מוגנים כנדרש". "לצערי, במהלך מבצע 'שומר החומות' נהרג עידו אביגל בן החמש כתוצאה מפגיעת רסיס שחדר חלון ממ"ד בשדרות", כתבה בן ארי.
השבוע דווח בהארץ כי פיקוד העורף החמיר ב-2019 את התקן לעובי הלוח המגן בחלונות המרחבים המוגנים בעוטף עזה, אך לא יידע את התושבים. בניסוי של פיקוד העורף בשנת 2018 נמצא כי תקן הלוח המגן שהיה נהוג עד אז – 18 מ"מ – אינו יעיל דיו מול ירי הרקטות, והוחלט לשנותו ל-24 מ"מ. מכיוון שהמדינה מממנת את הממ"דים המותקנים ביישובי העוטף, פרסום שינוי התקן עשוי היה לעורר דרישה כי המדינה תישא בעלויות החלפת לוחות המגן.
תושבים בעוטף עזה סיפרו כי בביתם מותקנים לוחות מגן בעובי 18 מ"מ. "זו פעם ראשונה שאני שומע על זה, העירייה ופיקוד העורף מעולם לא אמרו לנו את זה", אמר שכן בבניין בשדרות שבו נהרג עידו אביגל בן החמש בשדרות מרסיס רקטה שחדר דרך חלון הממ"ד שבו שהה. תושב המועצה האזורית שער הנגב, שיישובו סובל מירי פצצות מרגמה, הביע דאגה מכך שלא יידעו את התושבים בעדכון ההנחיות. "גם מדאיג שאנחנו לא יודעים איזו תחמושת הובילה את פיקוד העורף להחמיר את הנחיותיו", הוסיף.
בפיקוד העורף הודו כי לא פרסמו את ההנחיות, אך אמרו כי עדכנו את הרשויות בתקן החדש. המועצות האזוריות והעיריות לא כפרו בכך, אך הוסיפו כי מעולם לא נמסר להן שעליהן לעדכן את התושבים. "פיקוד העורף זה חתיכת כסת"ח", אמר דובר של אחת הרשויות האלה בעוטף ל"הארץ", "כשהם רוצים להעביר דרכנו הודעות לתושבים, הם יודעים לעשות את זה היטב".
איזה ניסים היו לנו עמישראללל!!!!
הממדים בעוטף בכלל לא מגינים!!!
ורק ילד אחד (ואמו לרפוש) נפגעו!!!