הפרקליטות הגישה היום (חמישי) לבית משפט השלום בנצרת כתב אישום נגד סגן יו"ר הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, כמאל חטיב, בגין הסתה לטרור והזדהות עם ארגון טרור, וכן בשל הסתה לאלימות. מעצרו של חטיב, במהלך גל ההתפרעויות ביישובים ערביים ומעורבים, עורר עימותים בין תושבים ערבים לשוטרים ומחאות לשחרורו. הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרו של חטיב עד תום ההליכים נגדו, ולפי שעה בית המשפט האריך את מעצרו בשלושה ימים וידון לאחר מכן בבקשה.
בכתב האישום צוטטו שלוש התבטאויות שבהן עודד חטיב פעולות מחאה נגד יהודים, בפרט בערים מעורבות. ב-19 באפריל, לאחר התפרעויות ביפו, כתב חטיב (בתרגום הפרקליטות): "כשם שירושלים מתמודדת עם עדרי המתנחלים, כך פעלה יפו בליל אמש בעימות מול שלוחי הרסן שלהם. למרות שאותה משטרה עם אמונתה העוינת כלפי כל פלסטיני, ערבי ומוסלמי תוקפת את אנשינו ביפו, גיבורי יפו עומדים איתן כל יום. יפו היא ההוכחה הסופית לכישלון המפעל הציוני למחיקת זהות אנשינו".
כעבור שישה ימים השווה חטיב את ההתפרעויות בירושלים לפרעות תרפ"ט וכתב: "הנה הימים האלו חוזרים והאירועים דומים כאשר חבורות יהודיות, ובראשן חבורת להב"ה, קוראות להגיע לירושלים מכל הערים היהודיות כדי לפלוש לאל-אקצא – וממול ישנה העמידה של גיבורי ירושלים וקצווי ירושלים והתעמתותם עמן". הוא הוסיף: "העובדה שהאירועים עוברים לערי הגדה המערבית, הפנים הפלסטיני ורצועת עזה היא ניצחון לירושלים ולאל-אקצא. היא מדגישה את הבלעדיות של זכותנו באזור, ואין ליהודים זכות אפילו לגרגר אדמה בו".
לפני 13 ימים נעצר בחשד לפרסום דברי הסתה ולמילוי תפקיד בארגון טרור, ובשב"כ אמרו אז כי הוא חשוד בעבירות ביטחוניות נוספות. ההתבטאויות שבגינן חטיב עומד לדין לא פורסמו עד הבוקר, והדיונים בעניינו התקיימו עד כה בדלתיים סגורות. כדי לבסס את הטענה שחטיב אינו מסית, צוות ההגנה הציג באחד הדיונים בעניינו סרטון המתעד דרשה שנשא חטיב במסגד ביום מעצרו, שבה גינה תקיפה של יהודי שנכנס עם מכוניתו לכפר כנא – ואמר שאילו היה במקום היה פועל להצלתו. עוד טען עורך הדין שהמעצר של חטיב נעשה בניגוד לחוק, שכן לא ניתן לו צו שיפוטי.
חטיב, מנהיג הפלג הצפוני בפועל – היו"ר ראאד סלאח נושא מאסר על הסתה והבעת תמיכה בטרור – נעצר בעקבות דברים שאמר לאחר פרוץ המהומות בהר הבית. שב"כ מסר לאחר המעצר כי הוא "התסיס ושלהב את המתפרעים בהר הבית וברחבי הארץ" ואף "עודד הפגנות והפרות סדר אלימות". עם מעצרו בכפר כנא פרצו סמוך לביתו עימותים בין תושבי המקום לשוטרים, ו-28 אנשים נפצעו – ארבעה מהם באורח קשה. בשבוע שעבר, בדיון בהארכת מעצרו, הפגינו כ-200 איש מול בית משפט השלום בחיפה. המפגינים, בהם נבחרי ציבור מהחברה הערבית, טענו שמעצרו נובע מטעמים פוליטיים.
נכון, הפוליטיקה שלו זה הסתה וטרור!!!
אז וודאי שנעצר מטעמים פוליטיים!!!
חובתה של מדינת ישראל אם היא חפיצת חיים .
לחוקק חוקים עם עונשים מרתיעים להסתה ודומה לה .אם על הסתה היה עונש של 15 שנה מבלי שיש לשופט אפשרות להקל בעונש. ומבלי לקבל הקלת
שליש .כל התמונה היתה אחרת