0%
אזעקת אמת

בנט צפוי להודיע: אלך לממשלת שמאל בראשותי

בימינה מתרשמים שאין היתכנות לממשלה אחרת, אלא אם סדר היום שוב יטרוף את הקלפים, גורמים במפלגה מעריכים שההכרזה עשויה להיות כבר בתחילת השבוע

מערכת המחדש
13 תגובות
בנט צפוי להודיע: אלך לממשלת שמאל בראשותי
נפתלי בנט // צילום: פלאש 90

יו"ר ימינה הודיע ללפיד: "אני מתכוון ללכת איתך במגעים ובמאמצים להקמת ממשלה ששנינו נעמוד בראשה" – כך פורסם בחדשות 12.

על פי ההסכמות בין הצדדים, ההשבעה צפויה בעוד 10 ימים. בנט יעמוד בראשות הממשלה עד ספטמבר 2023, ולפיד יחליפו עד נובמבר 2025. הודעה רשמית בנושא אמורה לצאת כבר הערב או לכל המאוחר ביום ראשון.

בימינה עוד יש גורמים שפחות מתלהבים להיכנס לממשלה כזו, ובראשם כמובן איילת שקד. ציר שקד-בנט, שהכריע הרבה גורלות בפוליטיקה הישראלית, הוא גם זה שיכריע את גורלה של אותה ממשלה שעליה שאנחנו מדברים כבר חודשיים.

במאמץ של הרגע האחרון למנוע את הקמת ממשלת השינוי, העלה אתמול ראש הממשלה נתניהו לעמוד הפייסבוק שלו סרטון בו קרא לבנט ושקד לא לחבור למרכז-שמאל, ולהקים יחד איתו ממשלה – אם כי בפועל אין ממשלת ימין שאכן ניתן להקים, זאת עקב כך שיו"ר הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ', מתנגד להקמת ממשלה שנתמכת על ידי רע"ם – ומנגד, יו"ר תקווה חדשה, גדעון סער, מסרב לחבור לנתניהו. 

"זוהי אזעקת אמת!", קרא נתניהו, "עשינו ויתורים גדולים כדי להגיע להסכם עם בנט ושקד אבל הם מסרבים לחתום וממשיכים לרוץ לממשלת שמאל מסוכנת. בנט ושקד – הבטחתם לא ללכת עם השמאל ולא ללכת עם לפיד. יש לכם זמן להתעשת – תתעשתו!". 

לפי הדיווח בחדשות 12 בימינה חשבו תחילה להמתין לשלושת השבועות האחרונים לפני פיזור הכנסת ולבסוף לומר לציבור הבוחרים: "אין ברירה, נקים ממשלה כדי למנוע בחירות". אלא שחברי הסיעה אומרים לבנט שלא ניתן לעמוד יותר בלחץ ומפצירים בו: "תשביע ממשלה בבליץ וששקד תתמודד עם ההחלטה".

ח"כ אביר קארה, נציג השולמנים בימינה, הביע תמיכה בממשלת השינוי בשיחה עם פעילים במפלגה. הדברים נאמרו על דעת יו"ר המפלגה בנט. "יש שיאמרו שעדיפות כבר בחירות חמישיות על קואליציה עם שותפים שהם לא האידיאליים ביותר אבל… יש אפשרות שיהיה כאן לראשונה בהיסטוריה ראש ממשלה חובש כיפה שמגיע מהימין העמוק", אמר קארה. "בכל מקרה זו תהיה ממשלה עם נוכחות מאוד מכובדת לימין, לא פחות מזו שקיימת עכשיו".

"אנשים צריכים להבין את המחיר של בחירות נוספות", המשיך קארה. "את החלופה הבלתי נסבלת ובלתי מתקבלת על הדעת, זו שתקרע אותנו לגזרים… להבין את מחיר הכאוס הפוליטי הזה שמשרת רק פוליטיקאים ולא משרת את האזרחים".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture