גורם בכיר במשרד הבריאות אומר שהארכת מצב החירום בישראל נעשית מכיוון שיש עדיין צורך בתיקון תקנות שונות שנוגעות להתמודדות עם המגפה וכי אחרת לא ניתן יהיה להעביר אותן. זאת למרות שזה כעשר שנים מציעים גורמים שונים, ובהם איגוד רופאי בריאות הציבור, לחוקק חוק בריאות ציבור שיסדיר מנגנון של הטלת מגבלות ואכיפתן בזמן מגיפה באופן מקצועי ומוסדר, בין השאר על ידי הגדרת סמכויות ותכלול של הגורמים השונים האמונים על הטיפול במשבר – הפרטים הובאו בתוכנית "הבוקר הזה", בכאן רשת ב.
פרופ' חגי לוין, לשעבר יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, אפידמיולוג מהדסה ומהאוניברסיטה העברית, אמר שחוק כזה יסדיר ויאזן את ההיערכות והמוכנות למענה לצרכי בריאות הציבור, בשגרה ובחירום, לרבות בתחום הסמכויות, העברת מידע, הטלת מגבלות מידתיות והשקעת המשאבים הנדרשים. בהתייחס לדברים אלה אמר אותו גורם בכיר כי זה נכון שצריך לחוקק חוק כזה, אבל שמדובר במשימה שעבורה נדרשת ממשלה מתפקדת.
הממונה על הטיפול במשבר הקורונה, פרופ' נחמן אש, הגיב לאריה גולן על הדברים, כי צריך להשאיר תשתית כדי שבמידה ששוב יהיו שינויים בתחלואה ניתן יהיה לתקן תקנות וכי התשתית הזאת חשובה כל עוד אין חקיקה אחרת. אש הוסיף: "אי אפשר לומר שזה מאחורינו. אנחנו כל יום בפעילות אינטנסיבית כדי לכבות שריפות של התפרצויות בעוד הן מתחילות".
עושים את כולנו טיפשים חוק חירום בזמן שאין מצב חירום . פשוט וברור לכל בר דעת כי ע"י התנהלות דמוקרטית רגילה ניתן להשיג את המטרות הנדרשות ולפעול ללא שום בעיה
רק מה כשמתרגלים להיות הדיקטטורים השולטים ללא עוררין קשה להרפות. גועל נפש