0%
ממשלה חדשה

עלה בידו: לפיד חתם הסכם עם כל מפלגות השינוי

בדרך לממשלה חדשה: נפתלי בנט, גדעון סער ומנסור עבאס חתמו הסכם עם יאיר לפיד, סיעת רע"מ חתמה על ההסכם הקואליציוני ותתמוך בממשלה מבחוץ תמורת הדרישות שהעלתה מול לפיד. גם "תקווה חדשה" של גדעון סער חתמה על הסכם

יוסי ויזל
36 תגובות

יו"ר רע"ם מנסור עבאס, יו"ר תקווה חדשה גדעון סער ויו"ר ימינה נפתלי בנט חתמו על המסמך המאפשר ליו"ר יש עתיד יאיר לפיד להודיע לנשיא ש"עלה בידיו" להרכיב ממשלה.
יו"ר רע"ם מנסור עבאס דרש לא לכלול בקווי היסוד של הממשלה חוקים לטובת קהילות התועבה. מדובר בנסיגה משמעותית של כמה ממפלגות גוש השמאל מעמדותיהם העקרוניות בנושא, לטובת הקמת ממשלה שלא בראשות נתניהו.

עבאס גם דרש לבטל את חוק קמיניץ ולהסדיר את הבנייה הבלתי חוקית במגזר הערבי וטרם פורסם מה מאלה קיבל בהסכם.

יו"ר רע"ם אמר לאחר החתימה: "הבטחנו שנהיה האחרונים לחתום, ראינו שכל המפלגות חתמו והבנו שכולן יצטרפו למהלך הזה. חייבים להגיע להסכמה ולדעת לנהל את המחלוקות בין המפלגות והזרמים השונים בחברה. נפעל בנחישות ובאחריות כדי שהמהלך הזה יצליח".
במסגרת ההסכם בין תקווה חדשה ליש עתיד, סיכמו הצדדים על פיצול תפקיד היועמ"ש, רפורמה בזכויות אזרח בחקירה ומשפט, העברת האחריות על המעונות והחינוך על הגיל הרך למשרד החינוך ויצירת רצף פדגוגי, והקמת אוניברסיטה בגליל.

עוד סיכמו סער ולפיד על אישור לשיווק 300,000 יחידות דיור כולל כמות משמעותית של דירות עם מחירי בר-השגה, הקמת מערך פיקוח לשמירה על שטחי C, רפורמת קנאביס, הכוללת: חוק אי הפללה של צרכני קנאביס, הסדרה מלאה של שוק הקנאביס כולל הקנאביס הרפואי, קידום קמפיין להעלאת מודעות לסכנות שבשימוש וטיפול בהתמכרויות, חיזוק והרחבת אתרי מורשת.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.