תביעה מעניינת הוגשה במהלך השבוע האחרון נגד בית חולים מרכזי בירושלים זאת בגין רשלנות של הצוות הרפואי במהלך ניתוח לתינוקת בת כשלושה חודשים שנערכה לפני מספר שנים, התביעה מעוררת התעניינות רבה בעולם תביעות הנזיקין.
הסיפור מתחיל לפני כעשור, ילדה שנולדה עם נזקי פגות עברה ניתוח אילאוסטומי ועוד ניתוח נוסף בבית החולים המרכזי בירושלים, כאשר הניתוחים הוכתרו בהצלחה והתינוקת שוחררה לביתה בגיל עשרה שבועות כשהיא במצב טוב, עם סטומה.
בהיותה בת שלושה חודשים הגיעה שוב התינוקת לבית החולים לצורך ניתוח לסגירת אילאוסטומי, הניתוח שארך כשעתיים ורבע בלבד הסתיים בהצלחה אך כשהוריה ניגשו אל הילדה הם הבחינו בעיגול גדול על ראשה, דבר שהיה נראה ככוויה אדומה על הקרקפת.
במכתב התביעה שהגישה המשפחה באמצעות עורך הדין נתנאל רוט נכתב, "כי אמה של מרשתנו שמעה את הצוות הרפואי של חדר הניתוח משוחח על המקרה והועלו מספר אפשרויות, כשאחת מהן, היא כי מיטת הניתוח שהייתה מחוממת התקלקלה ולכן נגרמה הכוויה והשנייה, שנשפך לה על הראש חומצה ונגרמה לה כוויה כימית".
ההורים שהיו מופתעים ניגשו לברר אצל צוות בית החולים לפשר התופעה ונענו כי הנגע העורי בקרקפת התפתח בעקבות שכיבת התינוקת במהלך הניתוח, תופעה שמצויה לפעמים כשמדובר בפגים עם ראש כבד יחסית ורקמת עור עדינה.
ההורים טענו להגנתם שזה הניתוח השלישי שהתינוקת עוברת ומעולם הם לא נתקלו בתופעה כזו, "הניתוחים הקודמים", טענו ההורים, "היו אף ארוכים יותר אך מעולם היא לא יצאה מחדר הניתוח עם כוויה נוראית שכזו".
עוה"ד נתנאל רוט העוסק כעורך דין לענייני נזיקין ורשלנות רפואית מציין במכתבו המפורט לבית החולים, כי אם אכן מדובר בתופעה אפשרית המוכרת לצוות הרפואי היה מצופה כי בית החולים יפעיל שיקול דעת סביר וזהיר וידאג שמישהו מטעמו יניע את ראשה של התינוקת במהלך הניתוח לבל ישנו מקרים שכאלו.
כיום התינוקות כבר בת עשר שנים, בתפקוד פיזי נמוך, מתניידת בכסא גלגלים וסובלת מחולשה גם בגפיים העליונות, אך בשל הכוויה אותה קיבלה בהיותה בת שלושה חודשים נותר לה אזור בהיר בקרקפת ובו אין גדילה של שיער, דבר שגורם עגמת נפש גדולה להורים ולנערה, בפרט שהדבר מצריך אותה לקבל עזרה.
באמצעות עורך דינם מתלוננים ההורים כי הוצאות רבות הם נאלצו להוציא על המקרה הזה, בין היתר ברכישת תרופות ותחבושות בתקופת שלאחר הניתוח וזאת בעקבות זיהומים חוזרים באזור הכוויה.
במכתבו מתריע עורך הדין כי הוא דורש מבית החולים פיצוי כספי על סך של 75,000 ש"ח בכדי לפצות את המשפחה בגין הכאב והסבל ועגמת הנפש שנגרם להם, וכן בעקבות ההוצאות שהושתו עליהם, זאת כולל הסיכוי כי תקבע לנערה נכות לצמיתות בגין הצלקת.
כאמור, התביעה מעוררת עניין רב בעולם התביעות, שכן מקרים רבים שכאלו מתרחשים מידי יום ביומו בעולם הרפואה כולו, כאשר פעמים רבות שרשלנות רפואית, ואפילו קטנה גורמת לעגמת נפש לשנים רבות עבור המטופל. בעולם תביעות הנזיקין אומרים כי יהיה מעניין לעקוב אחר תוצאת התביעה נגד בית החולים.
טוב שברופאים לגיהנום
אפס בהכרת הטוב. אופייני משהו למה שהולך באתר הזה…
בתי חולים בישראל ברמה נמוכה כמו במדינות הבאות: נפאל, בנגלדש, צ'אד, קמבודיה, טורקמניסטן ומונגוליה. אין רמה יותר נמוכה מזאת.
בתי חולים בארה"ב, גרמניה, אנגליה, דרום אפריקה, אוסטרליה וקנדה מהמובילות בעולם.
כנ"ל. הטענות הרגילות: הכל גרוע. הרופאים אשמים או רשלנים. צריך להחליף את כולם.
שוב, אפס בהכרת הטוב…