המשנה לשעבר למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר הבוקר (א') בראיון לערוץ 12 כי להערכתו "נגיע ל-10,000 נדבקים ביום בזמן הקרוב, אבל", הוסיף, "אם פעם 10,000 מקרים היו נותנים 30 נפטרים, הפעם נהיה בין אחד לשניים. חצי מהם אפשר יהיה למנוע על ידי החיסון. לא נגיע ל-1,200 חולים קשים בבת אחת. זה לא סביר בעיני".
פרופ' גרוטו הוסיף כי הוא מתנגד להשוואה בין קורונה לשפעת. אלו שתי מחלות שונות לחלוטין, אבל בכל זאת, בעונת שפעת יש הרבה יותר מ-10,000 נדבקים חדשים מדי יום ולא סוגרים את המדינה. גם שפעת היא מחלה שיכולה להרוג חלק מהנדבקים".
לדעתו, נכתב באתר doctorsonly "במקומות העבודה כדאי שכולם יהיו מחוסנים, ואז גם אם יש חשיפה לנגיף, לא כולם צריכים להיכנס לבידוד. מספיק בדיקות. אותו הדבר גם לגבי הילדים: אפשר לעשות בדיקות מהירות ועל בסיס זה להמשיך בכל הפעילויות. אפשר למצוא פתרונות במערכת החינוך, וגם אם יש מאומתים – לא לבודד כיתה שלמה.
"המסיכות צריכות להיות חלק מהציוד הקבוע שלנו, מעכשיו ולדעתי עד סוף החורף. חובה להשתמש בהן במקומות הסגורים, בטח אנשים שבקבוצת סיכון. זה כלי מצוין למניעת הדבקה".
פרופ' גרוטו גם סבור כי "מדוכאי חיסון כדאי ורצוי שיקבלו את המנה השלישית. בבריטניה הולכים לחסן מבוגרים מעל גיל 70 במנה השלישית. יהיה צורך לראות איך עניין זה מתפתח, ללמוד ואז להחליט".
גרוטו סבור כי "לא צריך לסגור את נתב"ג. לא עשינו זאת גם בשיא המגיפה. אי אפשר לסגור הרמטית. תמיד יהיו חורים. כרגע המצב מאוזן, אין יותר מדי נסיעות לחו"ל, בערך 50-100 אלף בחודש שזה הרבה פחות מהרגיל. משרד הבריאות עובד בעניין הזה לפי שיטת צבעים – מדינות שחורות, אדומות וירוקות. כך נהוג עתה בכל העולם. כדאי לשקול אחרי הקיץ האם להתיר כניסת תיירים מחוסנים".
בתוך כך נודע כי הממשלה עשויה לאמץ את החזרה למלוא כללי התו הירוק. שר הבריאות ניצן הורוביץ אמר הבוקר (א') בגלי צה"ל כי "אם אכן תהיה התפרצות ענקית ותחלואה קשה – נגיע לסגר כללי, אבל אנחנו לא מדברים על זה עכשיו. אנחנו נוקטים עכשיו בצעדים כדי שלא נצטרך להגיע לסגר". הוא שב וקרא לציבור להקפיד הקפדה יתרה על כל ההנחיות: "כל המטרה בצעדים אלה היא שלא נצטרך להטיל הגבלות חמורות יותר, כיוון שהתוצאה שלהן תהיה קשה מאוד".