ממשל ביידן צפוי להאשים רשמית את ממשלת סין בפריצה למערכות הדואר האלקטרוני של מיקרוסופט, שבהן משתמשות רבות מהחברות הגדולות בעולם כך מדווח היום הניו יורק טיימס. ע"פ הדיווח שהובא ב-N12 וושינגטון תטען כי במסגרת התקיפה בחודש מרץ האחרון, סין העניקה תשלום לקבוצות עברייניות עבור פריצות רחבות היקף – במטרה לסחוט סכומי כסף גדולים. גם בריטניה הודיעה על גינוי. שר החוץ הבריטי דומיניק ראב הבהיר: "על ממשלת סין לעצור את מתקפות הסייבר השיטתיות שהיא מבצעת, או שהיה תישא בתוצאות לכך".
גורם אנונימי בממשל ביידן אמר כי ארה"ב תאשים את סין גם במתקפות כופרה נוספות, במטרה לסחוט מיליוני דולרים מחברות שונות. לפי הדיווח, מדינות נוספות בברית נאט"ו צפויות להצטרף לגינוי, שעד כה נרתעו מאוד מביקורת פומבית על השותפה מרכזית לסחר. עם זאת, ארה"ב לא צפויה לפרט בהודעת הגינוי שלה על סנקציות קונקרטיות אותן היא מתכוונת להטיל.
הממשל האמריקני, בריטניה והאיחוד האירופי פרסמו אחה"צ הודעות חריפות שבהן האשימו כאמור את סין כי היא העומדת מאחורי שורה של פעולות סייבר עוינות נגד נכסים בתחומם, בהן מתקפת ההאקרים הגדולה על מיקרוסופט בחודש מרץ השנה. לפי מיקרוסופט, במסגרת המתקפה ההיא ניצלו ההאקרים חולשות אבטחה בשרת הדואר האלקטרוני Exchange כדי לתקוף לקוחות של החברה. התוקפים הצליחו לחדור לחשבונות מייל ולהתקין נוזקות שיאפשרו להם גישה לטווח ארוך לסביבת העבודה של הקורבנות. שרתי Exchange משמשים ארגונים רבים ברחבי העולם, וגם בישראל, לניהול תעבורת המיילים. בחברה העריכו כבר אז כי מאחורי המתקפות עומדת קבוצת האקרים הנקראת HAFNIUM, שפועלת ככל הנראה בחסות המשטר בבייג'ינג. בעקבות המתקפה ההיא שחררה מיקרוסופט עדכוני אבטחה חריגים.