עשרה מקרים של הווריאנט החדש, AY3, אותרו היום (חמישי) בישראל, בקרב שמונה שבים מחו"ל ועוד שניים שנדבקו בארץ. מדובר בוראינט שנמצא במעקב עולמי ומבוסס על זן הדלתא, שנוספו לו עוד מוטציות ומתפשט במספר מדינות, כולל בארצות הברית.
שבוע לאחר ההחלטה להרחיב את מבצע החיסון השלישי לבני 50 ומעלה, ועדת החיסונים של משרד הבריאות תדון הלילה בהרחבת המבצע גם לבני 40 ומעלה. החלטת ועדת החיסונים מצריכה את אישורו של מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור נחמן אש.
עד כה חוסנו במנה השלישית כ-1.2 מיליון בני אדם, שהם כ-61% מבני ה-60 ומעלה בישראל, ו-23% מבני 50 עד 59. כ-620 אלף בני 50 ומעלה שחוסנו בשתי מנות בלבד טרם קיבלו את מנת החיסון השלישית. 159 איש ממקבלי המנה השלישית דיווחו על תופעות כלליות כמו חום, כאבי ראש ועייפות. ישנם שלושה דיווחים על תופעות נוירולוגיות חולפות. כמו כן, דווח על חמש מקרי מוות בסמיכות לקבלת החיסון, ועל פי משרד הבריאות, מבדיקת המקרים לא ניתן לקבוע קשר סיבתי בין קבלת החיסון לפטירה. בנוסף, דווח על 69 מקרים בלבד של כאב ונפיחות מקום ההזרקה ושבעה מקרים של תופעות אלרגיות.
דיון בוועדת החוקה עסק ספציפית בווריאנט AY.3, הנחשב לאחד מבני משפחת הדלתא. הווריאנט עלה על פי דיווחי משרד הבריאות מדרום אמריקה למדינות דרום ארה"ב, ובהדרגה תופס נתח שוק גם מול וריאנט הדלתא המקורי – לרוב זו עדות לכך שהוא מדבק יותר. אולם, ההשתלטות כרגע לא נראית כל כך מהירה ואגרסיבית כמו ההשתלטות של וריאנט האלפא על וריאנט ווהאן הקלאסי בינואר, או כמו ההשתלטות של וריאנט הדלתא שדחק החוצה את האלפא. גם בהודו וריאנט AY.3 נוכח, אך לא הצליח להחליף באופן משמעותי את הדלתא.
כל וירוסי הדלתא מתרבים מהר יותר באדם מאשר האלפא והווריאנטים הקודמים של הקורונה, מה שאומר מצד אחד שלמערכת החיסון יש פחות זמן להגיב ואז התחלואה קשה יותר, ומצד שני אנחנו מגלים את המחלה מהר יותר אחרי החשיפה, מה שיכול לעזור לקטוע שרשראות הדבקה, בתנאי שאנשים מתנהלים על פי ההוראות.
במשרד הבריאות הדגישו את וריאנט AY.3, אולם ככל שהקורונה מתפשטת, כך נוצרים וריאנטים חדשים במהירות רבה, עד שנהיה די קשה לעקוב אחריהם. ארגון הבריאות העולמי הגדיר עד היום ארבעה סוגי וריאנטים כ"מטרידים": אלפא ("בריטי"), בטא ("דרום אפריקאי"), גמא ("ברזילאי") ודלתא ("הודי") כשלכל אחד מהם ישנם תתי זנים.- פרסומת –
ארבעה וריאנטים נוספים הם "וריאנטים תחת מעקב", משום שלא ברור אם הם בעייתיים יותר מן הקיימים או לא. אלה הם אטא (התגלה במספר מדינות במקביל), יוטא (התגלה בארה"ב), קפא (גם הוא במקור מהודו) ולמדא (מפרו). וריאנט נוסף שהופיעה לאחרונה באירופה ונראה כמתפשט במהירות, טרם קיבל אות יוונית. הוא הופיע לראשונה בקולומביה, נקרא כרגע B.1.621. הוא נחשב לחבר במשפחת הקפא.
בעקבות הופעת הווריאנטים החדשים לעיתים תדירות בעולם ובגלל האפשרות כי וריאנט חדש יהיה עוד פחות רגיש לחיסון מאשר וריאנט הדלתא, המליץ משרד הבריאות להטיל בידוד על החוזרים מכל המדינות, בלי להגדיר מדינות מסוימות כאסורות למסע.
ד"ר אשר שלמון, מנהל המחלקה ליחסים בינלאומיים במשרד הבריאות, ציין כי ככל שרמות ההתחסנות בעולם יעלו, כך יהיה קשה יותר לווריאנטים חדשים להתפתח. לכן יש אור בקצה המנהרה, וכדאי בינתיים לדחות ככל האפשר את הופעתם של וריאנטים יותר מדבקים ויותר עמידים בפני חיסון לישראל.
עד מתי תקנו את כל הלוקשים שימכרו לכם?? ממש כעיוורים באור היום
יסתומים!!!!!!!!!!!!!!!!
מתי יפול להם השכל לסגור את נתב"ג
בקיצור. סיפור בהמשכים. טוב מאוחר מלא כלום… גם מי שכבר עשה את טעות חייו ולקחת חיסון, עדיף לעצור עכשיו כי לא יהיה לזה סוף