הימים הראשונים להחלתו המחודשת של התו הירוק אינם פשוטים לעסקים בישראל. בענפים שונים, כמו התרבות, האטרקציות והמסעדות, סובלים מירידה משמעותית בכמות הלקוחות. ארגוני העסקים מבקשים סיוע כלכלי מהמדינה בעקבות התמשכות המשבר, ואמש העצמאים אף הפגינו מול ביתו של ראש הממשלה, נפתלי בנט. אבל במשרד האוצר לא מתקפלים ובינתיים כך על פי הדיווח בחדשות 12, מתנגדים בתוקף להחזיר את רשת הביטחון – כל עוד אין סגר מלא.
גורמים באוצר עדיין אופטימיים ומעריכים שהפגיעה בעסקים היא זמנית ותימשך שבועות אחדים לכל היותר, עד שהמשק יתרגל להגבלות התו הירוק, או עד שהחיסון השלישי יאפשר להסיר את המגבלות. ואולם, גם אם מדובר במספר שבועות "בלבד" עסקים רבים לא מבינים מדוע אינם מקבלים מענקים על בסיס פגיעה במחזור, כפי שעשתה הממשלה הקודמת. זועמים במיוחד העסקים שעונת השיא שלהם היא בקיץ, שמבוססים על כניסת ילדים, ושיתקשו לפצות על הירידה במחזור בהמשך השנה.
אם התחלואה תימשך ועמה הפגיעה בעסקים, הלחצים הפוליטיים להחזרת מענקי הסיוע עשויים לגבור וכל מה שיוכלו אנשי המקצוע באוצר לעשות יהיה להציג לדרג הפוליטי את העלויות. במצב כזה באוצר מבהירים לממשלה שעל אף ההתנגדות שלהם לסגר, הם מתנגדים אף יותר להרחבת ההגבלות ללא סגר. כלומר אם רוצים להרחיב את המגבלות על המשק מעבר לתו הירוק, אומרים באוצר לממשלה, אז לכו ישר לסגר מלא, ולא למשהו באמצע.
את התשובה הרשמית של משרד האוצר לשאלה מדוע לא יינתן לעסקים פיצוי על בסיס פגיעה במחזור, קשה לראות שלא כהתחמקות. "מדינת ישראל עברה מחיים תחת מגבלות בשל הקורונה לחיים לצד הקורונה", נמסר מהמשרד. "בהתאם, מאמצי הממשלה, לרבות המאמצים התקציביים בהיקף של מיליארדי שקלים, מושקעים במטרה לאפשר את המשך שגרת החיים לצד הקורונה באמצעות מבצע החיסונים הנרחב, תגבור מערכת הבריאות ומערך בדיקות מהירות חינמי לילדים עד גיל 12, שמטרתו לאפשר המשך פעילות סדירה ככל הניתן, של הענפים המושפעים מהתו הירוק".
כך משרד האוצר ממשיך למקם את עצמו כסמן הימני בהתנגדות להטלת סגר על המשק. הדבר האחרון ששומרי קופת האוצר מעוניינים בו הוא לחזור לשלם מענקים למובטלים ולעסקים שייפגעו מסגר רביעי, שגם יעצור שוב את הזרמת כספי המיסים אל המדינה ויקטע את התאוששות המשק.
מה אתם בוכים ?
אתם בחרתם בממשלה הזו
חכו חכו …
תאכלו את הלב לאט לאט
שמאלנים טפשים