משרד החקלאות פרסם היום (ראשון) את נתוני הצריכה של המאכלים הפופולאריים לקראת ראש השנה – ישראל היא שיאנית העולם בצריכת בשר עוף, ולקראת ראש השנה, בשבוע הקניות לחג הצריכה עולה בכ-40%.
הצריכה המקומית של עוף עומדת על כ-64 ק"ג לנפש בשנה, ובענף העוף המקומי פועלים כ-500 מגדלים, זאת בעוד הצריכה במדינות ה-OECD נאמדת בכ-32 ק"ג לנפש בשנה. כשארה"ב, מדורגת במקום השני, עם כ-51 ק"ג לנפש בשנה, והממוצע העולמי נאמד בכ-15 ק"ג לנפש בלבד.
בשנת 2020, צרך הישראלי הממוצע כ-18 ק"ג דגים, זאת כאשר בשבוע הקניות לחג עולה הצריכה הממוצעת של הדגים בכ-63%. בשנת 2020 כולה נצרכו כ-166 אלף טונות דגים. כ-90% מהדגים הנצרכים בישראל הם מיובאים, ברובם דגים קפואים ורק כ-15 אלף טונות הם מייצור מקומי, לו שלושה מקורות – בריכות הדגים כ-11 אלף טונות, חקלאות ימית כ-3,500 טונות ודיג בים התיכון ובכנרת כ-900 טונות.
הישראלי הממוצע צורך כ-6.1 ק"ג רימונים לנפש בשנה, זאת כאשר בשבוע לפני ערב החג נמכרים כ-12% מהכמות הנמכרת במהלך השנה כולה. בשנת 2020 צרך הישראלי הממוצע כ-15.5 ק"ג תפוחים, זאת כאשר בשבוע הקניות לחג צורכים כ-68% יותר תפוחים משבוע ממוצע במהלך השנה.