שרים ממפלגות הימין שחברים בקבינט המדיני-ביטחוני מתכוונים לדרוש היום (שלישי) בישיבת הקבינט המדיני בטחוני הבהרות ותשובות על פגישתו של שר הביטחון, בני גנץ, עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ובעיקר בנוגע להבטחות שניתנו לאבו מאזן.
חלק משרי הימין בממשלה מתחו ביקורת חריפה במיוחד על גנץ. השר יועז הנדל אמר בשיחה סגורה: "לא הייתי בשום אופן נפגש איתו. מדובר במכחיש שואה ובאדם שמעביר כסף למחבלים. בממשלת אחדות לא עושים מהלכים שנוטים לשמאל ולא כאלו שנוטים לימין". השר זאב אלקין אמר גם הוא: "במקום להתעסק באיך להיות חבר של אבו מאזן, כדאי שמערכת הביטחון תתחיל להיערך ליום שאחרי אבו מאזן. הייתי שמח אם בזה היה מתעסק שר הביטחון ולא באדם שעוד רגע יורד מהזירה". בראיון לרדיו 103FM, הזכיר סער כי אבו מאזן זה אותו אדם שתבע את מדינת ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג ומשלם משכורות למשפחות מחבלים.
מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה לביקורת: הפגישה עם אבו מאזן התקיימה בידיעתו של ראש הממשלה ושל שרים נוספים והיא משרתת את האינטרסים הביטחוניים של מדינת ישראל. הדיאלוג עם הרשות הפלסטינית בכל הדרגים ימשך, גם אם גורמים אנונימיים ימשיכו להתחבא.
שר התפוצות, נחמן שי, איש מפלגת העבודה, הגיב לדברים בריאיון לאריה גולן בתוכנית הבוקר הזה: "בממשלה הזו יש תפיסות שונות לנהל את הסכסוך, אני מניח שיימצא פתרון. אין לי ציפיות לתהליך מדיני, אבל אני לא רוצה שהוא ימות לחלוטין. השיח הוא המעט שצריך לקיים, יש 400 אלף ישראלים שחיים ביניהם".
בד בבד, יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ', דורש לקיים דיון דחוף בוועדת הכספים וטוען כי חצי מיליארד השקלים שהובטחו לאבו מאזן צריכים לעבור דרך הוועדה ולקבל את אישורה. סמוטריץ' גם פנה לייעוץ המשפטי של הוועדה ודרש שהממשלה תראה מה המקור התקציבי לכסף שהובטח לפלסטינים ומהיכן הוא נלקח ועל חשבון מה.
מה עם גופות חיילי צהל שמחזקים אצלהם
איזה תמורה אנחנו נקבל על 80 גופות ותקציב ענק