באתר דתילישס, קהילת הקולינריה הכשרה בישראל, מדווחים כי בתקופה האחרונה מתנהל מאבק סוער בין הרשויות במדינת ישראל לבין המשחטות ובתי המטבחיים, שבמרכזו – רגלי הבקר המשמשים מזה עידן ועידנים להכנת המאכל המסורתי, הרגל הקרושה. המאבק שמתנהל מתחת לפני השטח, עשוי לגרום לדרמה של ממש בעולם האוכל הפולני.
לפי האתר, הרגל הקרושה, המוכנה גם "גאַלע" או "גאַלער" היא מאכל יהודי מזרח-אירופי, העשוי לרוב מרגל בקר אך לעיתים גם מרגלי תרנגולות. בעבר, בתקופות מחסור שיהודי מזרח אירופה הכירו לעיתים תכופות, משפחות בשטעטלאך ניצלו עד תום את כל חלקי הבשר, וכך נוצרו מאכלים כמו השמאלץ, הכבד הקצוץ והרגל הקרושה, שהיו גם זולים להכנה, וגם טעימים במיוחד.
אלא שעכשיו, המסורת המפוארת הזו נמצאת ככל הנראה בסכנת הכחדה, מכיוון שהרשויות החליטו לאחרונה כי לא נושא חן בעיניהם שמסעדות ומעדניות עושות שימוש ברגלי הפרה להכנת הרגל הקרושה, ואסרו על המשחטות ובתי המטבחיים לספק את הרגליים שנועדו להכנת המוצר למסעדות ומעדניות. הסיבה לאיסור היא הסברה שההגיינה של רגלי הפרות אינה נאותה דיה, באופן המעלה את החשש להפצת מחלות, ומכאן הרצון לאסור זאת.
בעלי מסעדות הביעו חשש כי המאכל המבוקש ייצא מהתפריט, לאור הקושי ההולך וגובר להשיג את חומר הגלם הנחשק. עם זאת, הם מספרים כי קיים שוק מחתרתי המאפשר להם להצטייד לראש השנה הקרב בכמות שתאפשר להם להכין את המאכל לכל הפחות לחג הבא עלינו לטובה.
ממשרד הבריאות נמסר לדתילישס כי נושא זה נמצא תחת הסמכות והאחריות של משרד החקלאות.
מצויין צריך להעיף את זה מהשוק דחוווף וממזמן
בס"ד צריך להעיף אותך מהשוק
רואים שליצמן כבר לא שר בריאות! 🤣