מנהלי בתי החולים הזהירו היום (ראשון) את משרד הבריאות כי הם "בדרך לאי ספיקה טוטלית". זאת, ברקע מחסור שקיים לדבריהם במכשירי אקמו המשמשים חולי קורונה במצב קריטי. לדברי מנכ"ל המרכז הרפואי לגליל פרופ' מסעד ברהום, "מדינת ישראל צריכה לקבל החלטה האם לקנות עוד אקמו – כי חד משמעית הולכת להיות פה סלקציה".
על פי הדיווח של אדיר ינקו ב'ווינט', מספר המחוברים למכשירי אקמו מתקרב לשיא הגל הקודם כ-40 לעומת 44. מנגד, מבחינת מספר המונשמים, המצב טוב יותר לעומת השיא בגל הקודם ועומד על כ-200 לעומת כ-300. המנכ"ל הוסיף כי תוקם ועדה שתבחן את נושא חלוקת המכשירים בין בתי החולים. "יש לנו קושי לשכנע את האוצר כשיש לנו 40 מכשירים בשימוש. נראה לי שאנחנו הגענו לנקודה שבה אנחנו צריכים לרכוש מכשירים".
ראש חטיבת בתי החולים בכללית ד"ר אורלי ויינשטיין שאלה את המנכ"ל האם יש כוונה לקנות עוד מכשירי אקמו ברמה הארגונית. "ככל שיהיו עוד מכשירים נוכל להגדיל את מספר מכשירי האקמו בבתי החולים? ככל שאין כוונה אנחנו חושבים שכדאי לקנות, ואנחנו נוכל להגדיל את הספיקה שלנו בנושא הזה. זה המסר שאנחנו רוצים להעביר".
לדברי מנכ"ל רמב"ם, במיון בית החולים יש כרגע יחס של 150 מטופלים על 60 עמדות. "38 חולים ממתינים לאשפוז ו-12 חולים ממתינים לניתוח", אמר. לדבריו, "על כל חמישה מאושפזים ברמב"ם – אחד נפטר. מדובר ב-20% תמותה. אם לא הייתה התמותה הזו, היינו מלאים בחולים… במהלך סוף השבוע לחצו עלינו לקבל אקמו, אבל אי אפשר להחזיק חולה על אקמו בלי מכונת ספייר. זו רשלנות".
עם זאת, כפי שדווח ב'ווינט' לפי ד"ר הלברטל, "למערכת תהיה כמות ספיקה, היא לא אינסופית". לדבריו, "האקמואים האלה וכמות כוח האדם והכסף שהם שואבים – מטורפת. אין מה לעשות".
"אצלנו היום זה יום רגוע ויש תפוסה של 130 אחוזים בפנימיות", אמר מנכ"ל בית החולים הלל יפה בחדרה, ד"ר מיקי דודקביץ'. בבית חולים זה אין כלל מכשירי אקמו "זה אומר שאנחנו פוגעים באיכות הטיפול בצורה ברורה. אנחנו צריכים מכשירי אקמו כדי להציל חולים ולהציב סטנדרט טיפולי כמו שמגיע לכל חולה בישראל".
לדברי מנכ"לית אסף הרופא, ד"ר אסנת לב ציון קורח, "העומס על המחלקות הפנימיות הוא אדיר. הפעימות שנקבעו לחלוטין לא ריאליות. אנחנו צריכים את התקנים האלה היום. לא נגיע ל-2,400, חולים והעומסים הם מאוד גדולים. עניין נוסף, מה אנחנו עושים לגבי עובדים לא מחוסנים? צריכה לצאת הנחייה חד-משמעית מהמשרד שהם יעשו שתי בדיקות על חשבונם, והימים שיהיו בבית גם יהיו על חשבונם". מנכ"ל בית החולים פוריה ד"ר ארז און הצטרף לדבריה ואמר: "יש ירידה משמעותית בהיענות הצוותים הרפואיים אצלנו לחיסון השלישי. אני אשמח שתצא הנחייה ברורה שאנשי צוות רפואי עד הראשון באוקטובר שבאים במגע עם חולים – יתחסנו".
פרופ' אש אמר בתגובה לטענות שהעלו המנכ"לים כי לפי הנתונים שברשותו, מספר החולים צפוי לעלות ולא להיעצר בתקופה הקרובה, בדגש על החולים הקשים. "זה נובע מכך שנדבקים יותר בקרב הלא מחוסנים", אמר. "אני לא יודע אם הנגיף עושה מחלה קשה ללא מחוסנים. התמותה בגל הזה היא בערך כמו בגל השלישי, וזה מפתיע אותי". פרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא הוסיף כי "מצבנו לא טוב. נתוני התחלואה נמצאים בעלייה". לפיו, "נתוני התחלואה בארץ לא מראים על בלימה.לגמרי הייתי אומר, גם בשם נחמן ושרון (אלרעי-פרייס) שאנחנו מוטרדים, כמו שאמרנו הבוקר לראש הממשלה. היכולת שלנו לעודד אנשים להתחסן מתחילה להיות מוגבלת".
ממשלה שלא איכפת לה שימותו כל יום 30 איש העיקר שהמשק ימשיך לפעול רגיל .איצטדיונים עם עשרות אלפים .מסעדות מלאות .חוסר הרצון להגבלות גורם למוות והדם על ידי המחליטים