בישראל יש היום 80 מכונות אקמו בלבד, זאת על אף שמדובר במכשיר מציל חיים שתפקידו להחליף את פעילות הלב והריאות בעת קריסתם של האיברים החיוניים הללו. המכשיר משמש בין היתר לטיפול בחולי קורונה שנתונים בסכנת חיים והוא מופעל ב-11 בתי חולים בלבד.
ב'ידיעות אחרונות' מתפרסם כי נכון להבוקר (חמישי) מחוברים 40 חולי קורונה לאקמו, בנוסף לחולים אחרים בבתי החולים שמחוברים למכשיר. בשיאו של הגל השלישי עמד מספר חולי הקורונה המחוברים לאקמו על 44. מספר המונשמים בגל הנוכחי נמוך יותר מאשר בגל הקודם: 200 כיום לעומת 300 אז.
מנהלי בתי החולים התריעו כבר ביום ראשון בפני משרד הבריאות כי הם "בדרך לאי ספיקה טוטלית" בשל המחסור שקיים לדבריהם במכשירי אקמו המשמשים חולי קורונה במצב קריטי. מנכ"ל המרכז הרפואי רמב"ם, ד"ר מיקי הלברטל, דיווח כי במיון בית החולים יש 150 מטופלים על 60 עמדות.
ב'ידיעות' נחשף בעבר מצוקת הטיפול בחולי קורונה הזקוקים למכשיר אקמו כדי לשרוד. בידיעה פורסם כי בבתי החולים הממוקמים בין אזור המרכז לחיפה אין עדיין מענה לחולי קורונה במצב קריטי מכיוון שבכל המרחב לא קיימת אפילו מכונת אקמו אחת.
בית החולים הלל יפה למשל התמודד אז עם 180 אחוזי תפוסה, בלי אף מכשיר אקמו. מדובר במוסד רפואי המשרת מאות אלפי בני אדם המתגוררים בחדרה, פרדס חנה, ג'סר א זרקא, המשולש ועוד.