ראש הממשלה נפתלי בנט יישא היום בעצרת האו"ם בניו־יורק נאום מדיני ראשון. "אתמקד בסיפורה של ישראל בצורה בוגרת ־ כמו כל מנהיגי העולם", אמר. הנאום, שאותו כתב בנט בעצמו, יתחיל בשעה ארבע אחר הצהריים לפי שעון ישראל.
גורמים בסביבתו אומרים הבוקר לעיתון 'ידיעות אחרונות' כי התפלאו לשמוע את הביקורת של נתניהו על כך שראש הממשלה מתכוון לנקוט טקטיקה שונה בנאומו. לדבריהם, "את הגרעין האיראני לא מנצחים עם ציורים ובריסטולים, עובדה שאיראן מתקדמת וחצתה את הקווים האדומים שנתניהו עצמו הציב".
עוד אמרו כי הנאום ישקף את האופן שבו רואה בנט את ישראל: "דרך של עשייה, פתרונות, חדשנות ואופטימיות. פרק נרחב בנאום ייוחד לאיראן תוך אמירה ברורה כי בתוכנית הגרעין מטפלים במעשים. "לנאומים יש חשיבות לגיוס הקהילה הבינלאומית אבל זוהי שעת מעשים והתכוונות". עם זאת ידבר בנט על האופציה של חזרת שיחות הסכם הגרעין עם איראן, העומדת על הפרק, ועל הצורך לרתום את הקהילה הבינלאומית נגד איראן.
ראש הממשלה יתייחס בנאומו באופן מינורי בלבד לסכסוך הישראלי־פלסטיני, וזאת כחלק מאסטרטגיה. "הוא מעוניין לקטוע את הרצף של 73 שנה שבהן כל אזכור של ישראל בעולם מגיע בצמידות לסכסוך עם הפלסטינים", אמרו מקורביו.
בנט עצמו אמר לקראת נאומו: "אנחנו לא מגדירים את עצמנו לפי אחרים, לא לפי איראן ולא הפלסטינים. ובכלל – אני מציע למנהיגים שלהם לעסוק באנשים שלהם, בשיפור המצב שלהם ולהפסיק באובססיה הזאת למדינת ישראל".
אתמול, לאחר נחיתתו, נפגש ראש הממשלה עם שר החוץ של בחריין ועם השר לענייני מדינה במשרד החוץ של איחוד האמירויות. לאחר נאומו באו"ם הוא ייפגש עם מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטיירש ובסיום הפגישה ינאם בפני הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה. מארק וילף, יו"ר חבר הנאמנים של הפדרציות היהודיות, אמר: "בשל האתגרים העומדים בפני יהודים בעולם, החל בגלי אנטישמיות ועד דה-לגיטימציה של מדינת ישראל, חיזוק הקשר בין הקהילות היהודיות בצפון אמריקה לבין ישראל מעולם לא היה חשוב יותר".
לקראת הנאום, שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן אמר לגל"צ: "בכל פעם שמגיע ראש ממשלת ישראל יש תשומת לב וקשב, כי ישראל תמיד במוקד העניין. הכוונה שלו תהיה להציג את התרומה של ישראל לעולם, את ההטיה שיש נגדנו" .
ראש הממשלה נפתלי בנט כתב הלילה בטוויטר: "שמחתי לפגוש היום בניו יורק את שר החוץ של בחריין והשר לענייני מדינה במשרד החוץ של איחוד האמירויות. אנו שואפים להדק את היחסים בין המדינות, בכל התחומים, ומקווים שמדינות נוספות באזור יצטרפו להסכמי אברהם" .
זה הולך להיות אחד הנאומים המשעממים באו’’ם אבר.
שיקריא להם את הספר איך מנצחים מכיפה
אני מוכן להתערב איתכם שהוא יעשה לנו פאדיחות שם.