ישראל ירדה למקום 41 מבין 53 מדינות בעולם בדירוג מיוחד שעורכת סוכנות החדשות הבינלאומית "בלומברג" מדי חודש – דירוג המבטא את כושר ההתאוששות של המדינה ממגיפת הקורונה. בחודש אחד ירדה ישראל בחמישה מקומות בדירוג זה וב-36 מקומות מאז יוני 2021 כאשר ישראל דורגה במקום החמישי, כלומר בצמרת העולמית.
ישראל קיבלה החודש את הציון הלא מחמיא 57.7 נקודות למרות ש-82.2% מהאוכלוסיה הזכאית לחיסון כבר קיבלה לפחות את המנה הראשונה, בין השיעורים הגבוהים ביותר בעולם. למרות זאת, חלה הידרדרות החודש ביכולת ההתאוששות מהמגיפה – נתון שמדגים מדוע ישראל, למרות הכל, איננה מהווה עוד דוגמה להצלחה במאבק במגיפה ונתפשת עתה כדוגמה לכישלון מצד ממשלתה, וזאת אף על פי שהחלה מוקדם מכל שאר המדינות במתן מנת חיסון שלישית ולמרות שזיהתה לפני כולן את הירידה שחלה ביעילות החיסון לאחר המנה השנייה. למרות כל הצעדים הללו, יש בישראל עלייה בתחלואה, הדגישו עורכי הדירוג הנחשב שבו מובאים בחשבון גם היבטים כלכליים הקשורים במאבק במגיפה.
במקום הראשון בדירוג החודש נמצאת אירלנד שקיבלה את הציון 79.4, במקום השני ספרד – 78.2 ואחריה: הולנד – 76.4, פינלנד – 76.1, דנמרק – 75.3 ואיחוד האמירויות – 74.7. שוודיה מדורגת במקום 18, רומניה במקום 27 וארה"ב במקום 28.
במאמר שמפרסם הבוקר נדב איל ב"ידיעות אחרונות" תחת הכותרת "מודל לעולם? – בינתיים ממש לא", הוא כתב: "ההתקפות על אנשי המקצוע נועדו גם לרכך את ההתנגדות לצעד הבא – ניסיון מעשי לבטל כמעט את כל הבידודים במערכת החינוך – עניין שכל המומחים מאנשי האוניברסיטה העברית ועד בכירי משרד הבריאות סבורים שעשוי להתברר כשגיאה חריפה". כמו כן כתב: "הממשלה אכן ריבונית לקבל החלטות בניגוד להמלצות אנשי המקצוע וכך היא גם עושה, לעתים. אבל היא איננה ריבונית לסתום להם את הפה. עמדת המקצועית יכולה להתברר כמוצדקת או מוטעית אבל היא עמדתם המקצועית של אנשים המתמחים בעניין וראוי שתישמע בכובד ראש".
התמונה שהכי הולמת את האיש, פשוט מוקיון.