0%
המצב הכלכלי

מדינה שלמה ללא חשמל בגלל מחסור בדלק

המצב צפוי להימשך כך בימים הקרובים, כעת מתכננים בחברת החשמל הלבנונית להשתמש במאגר הדלק של הצבא כדי להפעיל תחנות כוח באופן זמני

מערכת המחדש
אין תגובות
מדינה שלמה ללא חשמל בגלל מחסור בדלק

זרם החשמל בלבנון הופסק בסוף השבוע בעקבות סגירת שתי תחנות הכוח הגדולות במדינה בימים האחרונים – כך מסר גורם ממשלתי לסוכנות הידיעות רויטרס. תחנות הכוח נסגרו בשל המחסור בדלק במדינה, שנמשך כבר כמה שבועות. "רשת החשמל הלבנונית הפסיקה לחלוטין לפעול היום בצהריים, וזה לא סביר שהיא תחזור לפעול לפחות עד יום שני הקרוב", טען.

הגורם הממשלתי הוסיף כי חברת החשמל הלבנונית תנסה להשתמש במאגר הדלק של הצבא כדי להפעיל את תחנות הכוח באופן זמני, אך זה לא יקרה בקרוב. תושבים רבים בלבנון מסתמכים בדרך כלל על גנרטורים פרטיים הפועלים על סולר, אך גם הוא במחסור. לבנון משותקת ממשבר כלכלי, שהעמיק יחד עם ההיחלשות באספקת הדלק המיובא. המטבע הלבנוני ירד ב-90% מאז 2019.

משבר החשמל מגיע בעקבות משבר הדלק בלבנון, כאשר המדינה נאבקת במחסור בדלק שאילץ עסקים רבים להיסגר והותיר רבים להסתמך על השוק השחור.

[fvplayer id="8310"]

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?