ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, אמרה היום (חמישי) שהתו הירוק הופעל מאוחר. "המלצנו להפעיל אותו מוקדם יותר – ואולי יכולנו להציל חיי אדם", אמרה בדיון של הוועדה לזכויות הילד בכנסת.
לדברי ד"ר אלרעי-פרייס, לו נועד התו הירוק להכריח להתחסן, הוא היה מופעל באופן רצוף, ולא מופסק בין גל תחלואה אחד למשנהו. ראש שירותי בריאות הציבור הדגישה כי ילדים הם חלק מן המגפה כמו מבוגרים, וציינה שעד כה נדבקו בקורונה בישראל יותר מחצי מיליון ילדים. 11 מהם מתו.
על נושא חיסון הילדים אמרה: "משרד הבריאות לא רץ לחסן ילדים בני 12-5, נחכה לאישור ה-FDA וכמובן שכל הנתונים ייבדקו בצוות המומחים". היא הציגה את נתוני משרד הבריאות על תחלואת ילדים, לפיהם 11 ילדים עד גיל 18 נפטרו עד עכשיו מקורונה ו-201 חלו קשה. על השאלה אם יערך בנושא דיון פתוח השיבה: "יכול מאוד להיות, בגלל שהדיון כל כך חשוב ושנוי כל כך במחלוקת".
"אנחנו לא יודעים על כל ההשפעות ארוכות הטווח ותופעות הלוואי", אמרה על החיסונים, "יכול להיות שלא יהיה כלום ויכולות להיות השפעות קטסטרופליות".
אלרעי פרייס הזכירה לחברי הכנסת גם את נתוני המשרד על תופעות לוואי ארוכות טווח של המחלה בקרב ילדים. לפי סקר טלפוני שערך, 1.8%-2.4% מהילדים בני 12-3 סבלו מתופעות לוואי גם שישה חודשים לאחר ההחלמה.
"אנחנו עלולים להגיע לאלפי לילדים עם קשיי מאמץ וקשיי ריכוז בבתי הספר", אמרה, "מפחיד אותי, כרופאה וכאמא, שמסתובב וירוס עם השפעה על הרבה רקמות. זה סיכון שאני לא רוצה לקחת לא כאמא על הילדים שלי, ולא ברמה המקצועית על בריאות הציבור".