רשת המרכולים הקוריאנית E-Mart באו עם פתרון והאמת? לא ברור איך לא צץ מישהו שחשב על זה מוקדם יותר.
הסופרמרקטים מציעים למכירה אריזות המכילות 6 בננות בשלבים שונים של בשלות – החל מבננה שאפשר לאכול כאן ועכשיו ועד אחת ירוקה. חבילת הבננות נקראת "הנה הרו בננה", כלומר "בננה אחת ליום".
ביום הראשון תאכלו את הבננה המושלמת לאכילה, ועד האחרונה, לירוקה. שתהיה בשלה ביום ה-6 כשתגיעו אליה. תאכלו אחת ליום, ואף אחת לא תקלקל.
עד שהפטנט ה'דרום קוריאני' יבוא לארץ, כדאי לדעת כי התנאים בהם גדלות הבננות נועדו להבטיח להן חיים ארוכים, אבל מספר טריקים פשוטים יעזרו לכם לקצר את זמן ההמתנה ולהאיץ את תהליך ההבשלה:
1. הבשלת בננות בשקית
בננות מפרישות גז אתילין, הורמון שגורם להן להבשיל מהר יותר. אם תכניסו אותן לשקית נייר, הגז יצטבר מסביבן ויעזור לכם להאיץ את התהליך. חשוב לשים לב שהשקית לא מכילה חלקים שעשויים מחימר או שעווה, מכיוון שהחומרים הללו עשויים לספוג את האתילין ולמנוע ממנו להגיע לבננות. בנוסף, שימוש בשקית ניילון הוא פחות יעיל, מכיוון שהניילון חוסם כניסת חמצן לשקית, מה שעלול לפגום ביעילות הגז.
אגב, טריק השקית עובד גם על פירות אחרים, שניתן להוסיף לתוכה יחד עם הבננות. תוכלו להשתמש בתפוחים, אגסים, אפרסקים וגם באבוקדו וקיווי, שמפרישים גם הם את גז האתילין. על מנת שהטריק יעבוד בצורה היעילה ביותר, יש להוסיף לשקית את הפרי הבשל ביותר שיש לכם, או לחילופין יש לחתוך את הפירות וכך לעודד את הפרשת הגז. גם הוספה של ירקות עליים או ירקות שורש עשויה לעזור, אך לשם כך תצטרכו לחתוך אותם מספר רב של פעמים, מכיוון שכך מעודדים את הפרשת האתילין מהם.
חום
חום הוא גורם חשוב בהאצת תהליך ההבשלה, והטמפרטורה האידיאלית לקבל הטעם והמרקם הרצויים היא 18-20 מעלות צלזיוס. יש לשמור את השקית באיזור חמים, למשל על המקרר או תנור האפייה. אם מזג האוויר יבש, יש לעזור לשמור על רמת הלחות של השקית. לשם כך ניתן להניח כוסות מים ליד שקית הבננות, אבל חשוב לשים לב שהמים לא נוגעים בבננות עצמן, כדי למנוע עובש. הבננות אמורות להבשיל תוך כ-48 שעות, אבל התהליך עשוי להימשך גם מספר ימים אם הן ממש ירוקות. כדאי לבדוק את השקית פעם או פעמיים ביום, מכיוון שהפירות שמונחים בה עם הבננות עשויים להירקב.
2. הבשלת בננות בתנור
ראשית, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות. אם אתם רוצים להימנע מהשחמת הבננות לגמרי, אפשר לכוון גם לרמה הנמוכה ביותר של התנור, בדרך כלל מדובר ב-77 מעלות. הניחו את הבננות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אך שימו לב שאתם משאירים מרווח ביניהן כדי לאפשר לחום להגיע לכל החלקים באופן שווה.
מבלי לפתוח את דלת התנור, צפו בבנות משחירות, ו-15 דקות לאחר שהכנסתם אותן תפתחו את התנור ותבדקו אם הן התרככו בעזרת דקירה עדינה עם כפית. אם גם אחרי 30 דקות הבננות לא רכות, אפשר להמשיך לאפות אותן במשך עשר דקות נוספות. אחרי שהוצאתם את הבננות מהתנור, יש לחכות שיתקררו מעט לפני שתוסיפו להן חומרים אחרים (למשל להכנת עוגת בננות). אם אתם מתכננים להשתמש בבננות במועד מאוחר יותר, תוכלו לשמור אותן במקרר ללא חשש שהטעם ייפגם.
כדי לקלף את הבננות, חיתכו בעזרת מספריים את ראש הבננה ואז תלחצו על התחתית על מנת לדחוף את הבננה מהקליפה. לחילופין, תוכלו לחתוך את קליפת הבננה לאורכה, ואז לשלוף את הבננה בלחיצה, או בעזרת כפית.
איך נשמור על טריות הבננות?
שמרו עליהן מאוגדות
אתם יודעים מה אומרים, בננות שחבורות יחדיו, נשארות יותר טריות. (בסדר, אף אחד לא באמת אמר את זה, אבל זה נכון.) טוב יותר – לתלות אותן. זה ימנע מ"חבורות מנוחה" או מכתמים חומים לצוץ על הפרי השוכב.
עטפו את הגבעול בניילון נצמד
בננות משחררות גז אתילן דרך הגבעולים שלהן, אשר מאיץ את תהליך ההבשלה. כדי להאט את הימלטות הגז הזה לחלקים אחרים של הפרי (ולהבשילם בטרם עת), עטפו את הקצוות של הגבעולים בניילון. כסו מחדש את הבננות בעטיפה, בכל פעם שאתם נוטלים אחת.
אחסנו אותן בטמפרטורת החדר
אל תתפתו לשים את הבננות שלכם במקרר כדי לעצור את תהליך ההבשלה. על פי המומחים ב"צ'יקיטה בננה", הדרך הטובה ביותר לשמור על בננות היא בטמפרטורת החדר, לא במקרר. הסיבה לכך היא שהטמפרטורות הקרות יותר ימשיכו להבשיל את הפירות שלכם – גם אם בסופו של דבר תחזירו אותם לטמפרטורת החדר.