המדינה לבג"ץ – ההחלטה על ביטול סבסוד המעונות לאברכים נדחית בשבועיים, מבקשים דחיית הדיון בעתירה.
בבקשה שהגישה היום המדינה לבג"ץ, ציינה המדינה כי ההחלטה של שר האוצר אביגדור ליברמן על ביטול סבסוד מעונות היום לילדי אברכים נדחית בשבועיים, זאת בשל כך שהיועץ המשפטי לממשלה מצא שיש ללבן סוגיות שעלו בעתירה אל מול הגורמים המדיניים. משכך, מבקשת המדינה דחיה של מועד הדיון שאמור היה להיערך ב25.10 בשבועיים נוספים.
מעורכי הדין שמואל מקלב אוריאל שטרן ויונתן פלדמן המייצגים את העותרים נמסר: "מבקשת המדינה עולה, כפי שציינו בהרחבה בעתירה שהגשנו, כי ההחלטה על ביטול הסבסוד התקבלה ללא בחינה רצינית של הסוגיה על כלל היבטיה. ראוי היה שהבחינה שנערכת כעת היתה נערכת טרם קבלת ההחלטה אשר פוגעת באופן בלתי שיוויוני במגזר שלם, וכי לא היתה מתקבלת בעיצומה של שנת לימודים, באופן שמותיר עשרות אלפי הורים בחוסר וודאות".
איתמר בן גביר בתגובה לעיכוב הסבסוד במעונות למגזר הכללי: ממשלה רעה ואטומה בלי לב, בלי חמלה. ממשלה שבגללה ישנם אלפי ילדים שנמצאים בבית ולא מקבלים את הטיפול והתמיכה בגיל הכי קריטי בחיים שלהם הוא אסון!
כל זה בגלל נקמה אישית במגזר החרדי. במדינה אחרת זה היה נקרא אנטישמיות וסלקציה. אני קורא לשר האוצר להתעשת, ולפעול מייד למציאת פתרון מתאים.