בכחול לבן שוקלים להכניס עוד ח"כ לכנסת במסגרת החוק הנורווגי. המשמעות: ארבעה ח"כים בחסות החוק השנוי במחלוקת בסיעה של שמונה מנדטים, כך מפרסם הבוקר יובל קרני ב'ידיעות'.
החוק הנורווגי המורחב שהכניסה ממשלת בנט-לפיד להסכמים הקואליציוניים חטף לא מעט ביקורת ציבורית ופוליטית (ואף זכה לכינוי "מכונת ג'ובים") ובכל זאת יש מפלגות שאינן יודעות שובע למרות שעברו יותר מארבעה חודשים מאז כינונה של הקואליציה.
בימים האחרונים שוקלים בכחול לבן להפעיל את החוק הנורווגי על סגן שר הביטחון אלון שוסטר, כך שהוא יתפטר מהכנסת ובמקומו תיכנס חברת כנסת חדשה: סגנית ראש עיריית שדרות, יהודית אוליאל. אם המהלך אכן ייצא אל הפועל – תהיה סיעת כחול לבן הראשונה שמנצלת עד תום את החוק הנורווגי המתוקן המאפשר למחצית מחברי סיעה בכנסת המכהנים כשרים או כסגני שרים להתפטר כדי להכניס במקומם ח"כים חדשים.
במקרה כזה: סיעה של שמונה מנדטים תהיה מיוצגת על ידי 12 מועמדים שהיו ברשימה לכנסת: שמונה ח"כים וארבעה שרים וסגני שרים. שיא ישראלי חדש.
החוק הנורווגי נתפס כסוג של צ'ופר לח"כים שלא נבחרו לכנסת והוא מאפשר להכניס אותם "בדלת האחורית". אבל עם כל מערכת בחירות, החוק השנוי במחלוקת דווקא גדל.
לצורך השוואה: לאחר בחירות 2015 יכלה כל סיעה בכנסת לאפשר לשר אחד בלבד להתפטר מתפקידו ולהכניס במקומו ח"כ חדש. בכנסת ה-24: המגבלה היא של עד חמישה ח"כים. בקצב הזה נכנסו לכנסת במסגרת החוק הנורווגי 21 ח"כים.
בכחול לבן טוענים כי חברי הכנסת של הסיעה כורעים תחת נטל העבודה הפרלמנטרית מאחר שמדובר בקואליציה קטנה שבה כל ח"כ נושא במספר כובעים. "יש מקרים שבהם ח"כ אחד צריך לתזז בין כמה ועדות בכנסת שמתכנסות במקביל או בסמיכות, כי אין לנו מספיק ח"כים לאיוש תפקידים", אומר גורם במפלגה.
מנציגי המפלגה בכנסת התפטרו כבר שלושה שרים (אורית פרקש הכהן, פנינה תמנו-שטה וחילי טרופר) ובמקומם נכנסו שלושה ח"כים פחות מוכרים: מופיד מרעי, רות וסרמן-לנדה ואלון טל. עכשיו נראה שהיד עוד נטויה ובמפלגה שוקלים להכניס את מקום 12 ברשימה, אוליאל. מי שצריך לפנות את כיסאו בכנסת הוא סגן שר הביטחון אלון שוסטר, שאינו ממהר לזוז לשום מקום. "זה בכלל לא על הפרק", אומרים מקורביו.
גורם בכחול לבן מסר בתגובה: "מהלך כזה אפשרי בהמשך ואנחנו נדון על כך, אולם כרגע זה לא קורה".