על מצבתה של ר', שמתה לפני כחודש לאחר שחלתה בקורונה, נכתבו המילים "נרצחה על ידי בית החולים בילינסון במחלקת הקורונה" כפי שדווח מוקדם יותר כאן ב'המחדש'.
שלמה, בעלה של ר' שהייתה בת 71 במותה, סיפר בשיחה עם N12 שאשתו לא חוסנה נגד הנגיף בעקבות לחץ שהפעילו עליה ביתה ובני משפחה נוספים. הוא עצמו התנגד לכיתוב על המצבה, אך החתן שלו היה זה שהתעקש להוסיף את המילים ואף שילם על כך 7,000 שקל. שלמה עצמו חוסן בשלוש מנות, והסביר במהלך השיחה כי "החיסונים האלה הצילו הרבה אנשים".
למרות ששלמה אינו מתנגד חיסונים, הוא טוען בתוקף שאשתו לא הייתה חולה בקורונה כשהגיעה לבית החולים. לדבריו, במוקד טרם ערכו לה בדיקות שיצאו שליליות, ורק לאחר שהיא נשלחה משם לבית החולים נמסר למשפחה שהיא חולה בקורונה. כמו כן, הבעל טוען כי בבית החולים לא עדכנו את המשפחה בזמן אמת על ההליכים הרפואיים שאותם עברה המנוחה, ומאשים את הצוות הרפואי שגרם למותה ברשלנות. "אי אפשר לדעת מה קרה עם אשתי – מה הם עשו לה, מה נתנו לה. לא רצו למסור כלום", אמר הבעל שמתעקש כי אשתו לא נפטרה מקורונה.
לפי גירסת בית החולים, ר' הגיעה לבילינסון עם תסחיף ריאתי והתקף לב. חרף ניסיונותיהם של הרופאים להציל אותה, זה כבר היה מאוחר מדי. לאחר שבבית החולים נחשפו לתמונת המצבה, הם ביקשו לוודא מול בית העלמין שמדובר בתיעוד אמיתי. הם הזדעזעו לשמוע שאכן מדובר בתמונה אותנטית, ומתחו ביקורת חריפה על בחירת המשפחה. "בית החולים מזועזע מהכיתוב על המצבה ומביע שאט נפש על ההתבטאות החמורה, המסיתה והמשוללת כל יסוד עובדתי כפי שנכתב על גבי המצבה", מסרו בתגובה מבילינסון. כמו כן, בבית החולים הגישו במשטרה תלונה נגד המשפחה בגין הסתה לאלימות.
עוד הוסיפו בבילינסון כי "צוות מחלקת הקורונה טיפל בה במסירות אין קץ ותוך ליווי ושיח מתמיד עם המשפחה. צוותי מחלקות הקורונה בבית החולים, שטיפלו ומטפלים במאות חולים במסירות ובמקצועיות ועושים לילות כימים כדי להציל חיי חולים, קיבל בתדהמה ובעוגמת נפש עמוקה הכפשה זו, שמהווה דיבה פסולה ואסורה ומדרדרת את השיח הציבורי והחברתי לתהומות שכמותם טרם חזינו".