ישראל ומצרים חתמו היום (חמישי) על מזכר הבנות משותף בתחום הגז. במסגרת המזכר, יקודמו אפשרויות יצוא נוספות של גז טבעי מישראל למצרים, כדלק מעבר להפחתת פליטות גזי חממה ומזהמים באיזור כך מדווח אריאל כהנא בישראל היום.
במסגרת מפגש ה-EMGF בקהיר, חתמו שר הנפט ומשאבי הטבע המצרי, המהנדס טארק אל-מולא, ושרת האנרגיה של ישראל, קארין אלהרר, על מזכר הבנות משותף לבחינת אפשרויות יצוא נוספות של גז טבעי ובעתיד אף אפשרות לייצוא של מימן. הסכם זה מגיע על רקע שיתוף פעולה פורה וחיובי בין שתי המדינות בנושאי אנרגיה בשנים האחרונות, מאז הוקם פורום הגז המזרח ים-תיכוני ולאורך כל פעילותו של הפורום.
הגז הטבעי הינו דלק מעבר, הפותח את הדרך למעבר לאנרגיות מתחדשות ומקורות אנרגיה נקיים נוספים. שיתוף הפעולה בין המדינות משחק תפקיד משמעותי בהפחתת פליטות פחמן בכל האזור, דרך אימוץ פיתוחים טכנולוגיים במשק הגז. בחודשים האחרונים בוחנת קבוצת עבודה המורכבת מנציגים משני הצדדים אפשרות להגדלת כמות הגז הטבעי המיוצא למצרים. מספר פגישות פיזיות ו-וירטואליות מוצלחות כבר נערכו לאורך החודשים האחרונים, בסדרת מפגשים הצפויה להמשך.
שר הנפט ומשאבי הטבע של מצרים, המהנדס טארק אל מולא: ״אנו גאים בשיתוף הפעולה הפורה המביא רווח מהגז הטבעי לשתי המדינות. ברצוני להדגיש את חשיבות המאמץ המשותף להפחתת פליטות החממה, המאפשרות התמודדות עם משבר האקלים לצד הבטחת יציבות אנרגטית באזור. גז טבעי משחק תפקיד משמעותי כדלק מעבר בתקופה הקרובה, בה נעבור מדלקים המביאים לפליטות, לאנרגיה נקייה ולאור הרצון העולמי להגיע לאיפוס פליטות״.
שרת האנרגיה של ישראל, קארין אלהרר: ״אנו רואים במצרים שותפה חשובה להבטחת יציבות אנרגטית אזורית והתמודדות משותפת עם משבר האקלים. אני מודה לידידי טארק אל-מולא על הובלת ואירוח הפורום החשוב הזה ועל הנכונות להמשיך ולהעמיק את היחסים בין המדינות בתחום האנרגיה".