הערב (חמישי) פרסם "המטה למאבק בנגיף הקורונה" כי זוהה מקרה נוסף של נגיף האומיקרון בישראל. המאומת השלישי הוא רופא ששב מאנגליה וחוסן בשלושת החיסונים של פייזר בהם הבוסטר. הוא מצטרף לשתי המאומתות הראשונות שנמצאו לזן החדש בישראל – מאומתת מחוסנת באסטרהזניקה ששבה ממלוואי ומאומתת מחוסנת בפייזר (כולל בוסטר) ששבה מדרום אפריקה. שלושתם במצב קל, כאשר הראשונה כלל לא חוותה תסמינים.
המטה ציין כי ישנו חשד גבוה לעוד 30 מקרים של חשיפה לווריאנט האומיקרון בארץ. 24 מתוכם מוגדרים כ"לא מוגנים", כלומר לא מחוסנים, מחלימים שעברה חצי שנה מההחלמה, ומחוסנים במנה שניה שעברה חצי שנה ממועד החיסון. מתוך 30 המקרים הללו ישנם 11 שבים מחו"ל או כאלו שבאו במגע עם אלו ששבו ו-19 שלא שהו בחו"ל לאחרונה. עוד צוין כי ישנם 12 מקרים נוספים ב"חשד נמוך" להידבקות בוראיינט.
בתוך כך, דרום אפריקה דיווחה אתמול (ד') על זינוק במספר מאומתים הקורונה: מקרי התחלואה החדשים שעמדו על ממוצע שבועי של כ-300 ביום זינקו בשבועות האחרונים כאשר הממוצע השבועי בשבוע שעבר עמד על כ-3,500 ובתוך יום (אתמול) הוכפל ל-8,561 מקרים. הזן החדש אומיקרון הוא הדומיננטי במדינה זאת – 74% מהמקרים.
עוד הודיע המכון הלאומי למחלות מידבקות של דרום אפריקה (NICD) כי "נתונים אפידמיולוגיים מוקדמים מצביעים על כך שהאומיקרון עוקף במידה מסוימת את החסינות הקיימת מהחיסונים, אך החיסונים הקיימים עדיין מספיקים כדי להגן מפני מחלה קשה ומוות".
רשויות הבריאות בארה"ב הודיעו על מספר הנדבקים הגבוה ביותר שאובחן בה מאז ספטמבר – מעל ל-137 אלף מאומתים ביממה החולפת. גם שווייץ הודיעה על מספר הנדבקים הגבוה ביותר מאז תחילת המגיפה – יותר מ-10 אלף ביממה החולפת. שווייץ הקשיחה את הגבלת כניסת זרים מ-19 מדינות לתחומה, כולל ישראל. כל הנכנסים יידרשו להציג תוצאת בדיקת קורונה שלילית עוד בטרם כניסתם למדינה זאת.
בנוסף, הרשויות בדרום קוריאה דיווחו על מספר שיא של נדבקים מאז ההתפרצות הראשונה של המגיפה – מעל ל-5,000 מאומתים ביממה החולפת. ממחר יידרשו כל הנוסעים המגיעים אליה מכל מדינה בעולם להיכנס לעשרה ימי בידוד. דרום קוריאה גם הודיעה על חמישה מקרי אומיקרון שנתגלו בתחומה עד כה. שיעור ההתחסנות במדינה זו עומד על 92% בשתי מנות. עתה מתמקד מבצע החיסונים בה על מתן מנת דחף לילדים.