עם תום חופשת החנוכה, קרוב ל- 2 מיליון תלמידים ישובו מחר (ג') לשגרת הלימודים בבתי הספר ובגני הילדים. משרד החינוך נוקט בשורה ארוכה של פעולות כדי להבטיח מסגרת לימודים רציפה, ובטוחה.
בדיקת אנטיגן לפני החזרה ללימודים: בהתאם לפוטנציאל, חולקו כ- 900,000 ערכות אנטיגן לילדי הגנים ולתלמידי כיתות א'-ו'. תלמידים פטורי בידוד (מחוסנים ומחלימים) אינם נדרשים לבצע בדיקת אנטיגן וכן תלמידי המגזר הערבי שהמשיכו בלימודיהם. תלמיד עם תוצאת אנטיגן שלילית, יוכל לחזור ללימודים, ואילו תלמיד שהתוצאה שלו חיובית, יישאר בבית וימשיך את הטיפול בתוך הקהילה.
כיתה ירוקה: מודל הכיתה הירוקה פועל בבתי הספר היסודיים ובגני הילדים ב-243 רשויות ירוקות וצהובות. בהתאם למודל, מרגע שהתגלה מאומת בכיתה, התלמידים וצוותי החינוך מבצעים רצף של בדיקות לאורך 7 ימים לצורך גילוי תחלואה בנגיף.
התקנת מטהרי אוויר: המשרד החל בהתקנה של מטהרי אוויר, כחלק מפיילוט שמתבצע במוסדות החינוך לשיפור איכות האוויר. עד עתה הותקנו מטהרי אוויר ב-32 כיתות לימוד. במאות כיתות לימוד נוספות ההתקנה צפויה להתבצע בימים הקרובים.
נאמן קורונה בכל בית ספר יסודי: נאמני הקורונה מסייעים למנהלים באכיפה של נהלי הבריאות ובשמירה על אורחות החיים בתוך מוסדות החינוך. כמו-כן, מונו נאמני קרונה רשותיים לגני הילדים, שמסייעים לגננות ולרשויות המקומיות באכיפת נהלי הבריאות ובשמירה על אורחות החיים בגנים.
מגן חינוך: 750 מסגרות חינוך ב-190 רשויות מקומיות ברחבי הארץ נכללים בתכנית, שבמסגרתה מתבצעות בדיקות יזומות בבתי הספר לאיתור מוקדם של תחלואה. הבדיקות מתבצעות בתדירות של פעם בשבוע.
הקפדה על כללי ההתנהגות בשגרת קורונה: הקפדה על אורחות החיים במסגרות החינוך, ובכלל זה עטיית מסיכה בחללים סגורים.
לצד שכבות ההגנה, נמשך מאמץ החיסונים הלאומי בילדים בגיל 5-11. עד כה 24% מתלמידי כיתות א'-ו' הם מחוסנים ומחלימים.
שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון: "מוסדות החינוך מהווים את העוגן המרכזי לחיזוק החוסן הרגשי והחברתי של תלמידי ישראל, ולכן אנחנו ממשיכים לנקוט בכל הפעולות הנדרשות כדי להבטיח את רצף ושגרת הלימודים של ילדי ישראל, תוך הקפדה ושמירה על כללי הבריאות בגנים ובבתי הספר.
זהו עקרון יסוד ומהותי שקבעתי כבר בעת כניסתי לתפקיד, והגדרתי אותו כאחד מהיעדים המרכזיים שתוביל מערכת החינוך בשנים הקרובות.
עם החזרה מחופשת חנוכה, נשיק השבוע את התכנית למניעת אלימות. חלק נכבד ממנה יעסוק גם בנושא הרגשי והחברתי. נשזור אותו בסדר היום של התלמידים ובאורחות החיים של בתי הספר, וניצור באמצעותו את התשתית הנדרשת להקניית המיומנויות שיסייעו לתלמידים בהתמודדותם עם מציאות המשתנה תכופות".
חחחחחח..איך עובדים על כולם!!!
העולם השתגע!!!
מי שישאר באמת אלו נאמני הקב"ה, ולא נאמני הקורונה, עובדים עליכם!! לכו תאמינו..