נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן, אמר היום (רביעי) כי ארצו תוכל לתקן את יחסיה עם ישראל, אם זו תשנה את מדיניותה כלפי הפלסטינים. בשיחה עם עיתונאים שליוו אותו בביקור בדוחא בירת קטאר אמר ארדואן כי טורקיה מברכת על רצונה של איחוד האמירויות לחדש את היחסים וכי ישנה אפשרות לעשות זאת גם מול ישראל ומצרים. היחסים המדיניים בין טורקיה לישראל היו מתוחים בעשור האחרון, במהלכו ארדואן ניסה למצב את עצמו כמגן הפלסטינים ויצא למתקפות נגד התנהלות ישראל כלפיהם.
לפי האתר הטורקי הפרו־ממשלתי, ארדואן אמר כי "שרי החוץ והמודיעין ממלאים תפקיד פעיל בחידוש היחסים עם איחוד האמירויות ותהליך דומה יוכל להתממש מול ישראל". בתחנת הטלוויזיה הממלכתית TRT ציטטו את הנשיא אומר כי קיים "שיחות בעבר עם ישראל, אבל בשלב הנוכחי עליה להיות רגישה יותר לגבי הסוגיה הפלסטינית".
הנשיא אמר עוד כי על ישראל "לגלות רגישות בנושא ירושלים ומסגד אל־אקצא ואנו נעשה כמיטב יכולתנו לנקוט צעדים (לקראתה). הצד הישראלי מכיר את החששות שלנו ואנחנו מכירים את שלהם, לכן נוכל לפתור את הבעיה (בינינו) על סמך כך".
היחסים בין טורקיה לישראל ידעו בעיקר מורדות בשנים האחרונות. בחודש מאי האחרון, במהלך מבצע שומר החומות, גינה ארדואן בחריפות בציוץ שפרסם "את ההתקפות המתועבות של ישראל", כך כתב. הוא הוסיף כי טורקיה תמשיך "לעמוד לצד אחינו ואחיותינו הפלסטינים בכל הנסיבות".
גורמים טורקיים אמרו לאחר שיחתם של ארדואן, הרצוג ובנט כי ישנו "פוטנציאל לשיפור יחסים משמעותי בין ישראל לבין טורקיה, כולל אפשרות של החזרת שגרירים".
בחודש שעבר טורקיה ואיחוד האמירויות חתמו על הסכמי שיתוף בנושאי אנרגיה וטכנולוגיה. בביקורו של יורש העצר של אבו דאבי, שייח' מוחמד בן זאיד אל-נהיאן, באנקרה סוכם על השקעה אמירותית על סך 10 מיליארד דולרים בחברות טכנולוגיה טורקיות ועל הקמת קרן מוכוונת טכנולוגיה. לפני כשבוע ארדואן בישר על "עידן חדש" בקשר בין המדינות, והוסיף בתשובה לשאלה על הקשרים עם ישראל ומצרים: "כל סוג של צעד שננקט עם איחוד האמירויות, ננקוט צעדים דומים גם עם האחרים".