0%
דיווח

איראן ניסתה שוב לשגר לוויין לחלל – ונכשלה

האירנים דיווחו על הצלחה, אך גורמי אופוזיציה טענו: הטיל לא הגיע לגובה ולמהירות הרצויים

מערכת המחדש
אין תגובות

איראן ניסתה פעם נוספת לשגר לוויין לחלל. עם זאת, על פי דיווחים של גורמי אופוזיציה במדינה, הניסוי נכשל משום שהטיל ששוגר לא נכנס למסלולו ולא הגיע למהירות הרצויה. אם הניסוי אכן נכשל, מדובר בחדשות טובות עבור ישראל, שכן יכולת לשגר טיל לחלל מעידה על התקדמות לא מבוטלת ביכולת הבליסטית של אירן.

סוכנות הידיעות הרשמית של אירן, IRNA, דיווחה על "ניסוי מוצלח בלוויין המחקר 'סימורג'". לדברי סייד אחמד חוסייני ממשרד ההגנה, הניסוי התבצע במסגרת תוכנית החלל של המדינה וגם הצליח: "המטרה של הניסוי הושגה".

במהלך הניסוי שיגרה אירן טיל שיכול לשאת לחלל לוויין, ועליו היו שלושה מטענים עם ציוד מחקר. השיגור התבצע מבסיס "האימאם חומייני" המבוצר. האירנים תכננו שהטיל יגיע לגובה של 470 ק"מ – אך לטענת גורמי אופוזיציה במדינה, היעד הזה לא הושג והטיל לא נכנס למסלול המתוכנן באוויר. כמו כן, נראה כי הוא לא האיץ למהירות הדרושה.

לפי ניר דבורי שדיווח בחדשות 12 "האירנים קיוו שהשיגור יעניק להם מנוף לחץ על ארה"ב ועל ישראל".

[fvplayer id="9348"]

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?