הרגל הקרושה, המוכנה גם “גאַלע” או “גאַלער” היא מאכל יהודי מזרח-אירופי, העשוי לרוב מרגל בקר אך לעיתים גם מרגלי תרנגולות, אלא שמתברר כי במאכל מכניסים עוד חומרי גלם שלא היו ידועים עד כה.
מעשה נורא שאירע לאחרונה בעיר בית שמש, באחד שאסור לו לאכול דגים מפני שהם גורמים לו לתגובה אלרגית קשה עד כדי קוצר נשימה וחנק ר"ל, והוא נזהר מזה ומתרחק מכל מאכל שיש בו תערובת דגים, אולם כשהגישו גאלע בקידוש שנערך בבית הכנסת בשבת בבוקר, אכל מן הגאלע ללא חשש, ואחר זמן קצר קיבל התקף קשה ואם לא הי מכשיר חמצן בקרבת מקום היה מגיע לידי סכנת חיים ממש.
כשתהו על שורש הדבר התברר להם שבעל הקייטרינג נוהג לערב בגאלע ג'לטין המופק מדגים כדי לגרום לגאלע לקרוש כראוי, ולדבריו אין איסור בדבר.
גדולי הפוסקים דנו כפי שמופיע בקובץ החדש של 'וישמע משה', האם צודק בעל הקייטרינג שאין בזה איסור משום אכילת בשר ודגים יחד. והאם בעל הקייטרינג מחויב לכתוב על התווית שעל גבי אריזת הגאלע שהגאלע מכיל ג'לטין מדגים. ואם בעל הקייטרינג אינו מסכים לכתוב זאת – האם מותר לפרסם את הדבר אף שהפרסום עלול לפגוע בפרנסתו של בעל הקייטרינג.
הפוסקים שדנו בשאלה נחלקו בדבר, ורובם פסקו שאמנם לפי רוב השיטות מותר לערב ג'לטין בתוך בשר אולם בעל הקייטרינג חייב לפרסם על גבי האריזה את העובדה שהמוצר מכיל ג'לטין כדי למנוע מאנשים שאלרגיים לדגים לאכול ולהסתכן חס ושלום – והגר"ש גרוס פסק שאם בעל הקייטרינג מסרב לפרסם על האריזה יש לפרסם זאת אף אם הדבר יפגע בפרנסתו.