הבוקר בכנס סביבה 2050 התייחסה השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג לפינוי המפעלים ממפרץ חיפה:
"אנו נבנה מנהלת ייחודית שתדאג לפנות את המפעלים המסוכנים ממפרץ חיפה. נעמוד על כך שמעבר לכלכלה לא מבוססת פחמן יהיה מעבר רציונלי כאשר ידוע לנו שמי שיפגע בדרך הן אותן אוכלוסיות מוחלשות כולל העובדים באותם מפעלים בתעשיות אלה – לכן כולנו צריכים ללכת יחד לדרך הזו.
לתעשייה יש אחריות גדולה והשפעה על חיינו בעתיד ועליהם להתאים עצמם למציאות המשתנה. התעשיה הישראלית מנצלת את משאבי הטבע שלנו ללא כל בקרה – ים המלח, המדבר, היערות ושוניות האלמוגים, עליה לצמצם את השפעתה למינימום ולשקם מה שנפגע.
מי שחושב שזו ממשלה חולפת וממשלות אחרות ישנו את המדיניות טועה ומטעה. הקואליציה אומנם אינה הומוגנית ויש מספר דעות רב, לפעמים קשה להגיע להחלטות, אבל ברור לכולם שנושאי האקלים והסביבה משותפים לכולנו ונמצאים גבוה בסדר העדיפויות"
עוד הוסיפה השרה: "אני גאה לומר שהובלתי את ישראל לאיפוס פליטות – ישראל עוברת לכלכלת מאופסת פליטות ונעמוד בשורה אחת עם העולם המערבי. אנו מבינים שבשביל מטרות שאפתניות צריך לעבוד כבר עכשיו ולא בעתיד ב 2050 .
מדיניות האפס פליטות במפרץ אילת מנעה את היקף שינוע הנפט של קאצ"א – החלטה שזכתה לגבוי מבית המשפט, כמו כן, הקפאנו את כריית הפוספטים בכל הארץ."
נשיא המדינה ברך מרחוק את באי כנס סביבה 2050 ואמר: "אנו מצויים בעיצומם של שני משברים עולמיים- נגיף הקורונה והאקלים"
בברכה מוקלטת ששלח נשיא המדינה, יצחק הרצוג לפתיחת כנס סביבה 2050 אמר הנשיא:
"בימים אלו, אנחנו מצויים בעיצומו של משבר עולמי אחר – גלי נגיף הקורונה, החוזרים ומכים בעוצמה. המגפה הזו, שהחלה לטלטל את האנושות לפני כִּשנתיים, ממקדת את מירב תשומת הלב הציבורית, וּמחייבת אותנו כל העת לפתרונות יצירתיים, חדשניים, לעתים גם נועזים ופורצי דרך. אבל גם עכשיו, כשאנחנו בעיצומו של המשבר, ההתחממות הגלובלית ואתגרי הקיימוּת, אינם מתחשבים אפילו בנגיף המשתולל.
יש לא מעט במשותף, בין שני המשברים הללו: שניהם חובקי עולם, חוצי יבשות, עמים ומדינות; ובשניהם אנחנו מתנהלים בתנאי אי־ודאות, ולכן נדרשים לטובי המוחות, המחקרים והרעיונות."
כנס סביבה "Environment 2050" הינו הכנס המוביל את השיח האקטואלי בנושאי סביבה מזה 20 שנה ומכנס את כלל גורמי הממשל, התעשייה, הארגונים הירוקים והחברה האזרחית, המשפיעים על כלכלת ישראל ואיכות החיים בה.
כמדי שנה, הכנס מוכיח עצמו כגורם מרכזי ואסטרטגי המעודד ומוביל תהליכים, מסייע בגיבוש מדיניות ומהווה את הבמה המרכזית לשיח הסביבתי בישראל.
הכנס מתקיים אחרי ועידת האקלים בגלזגו שאירחה את המושב השנתי ה-26 של הצדדים Conference of the Parties (COP 26) של אמנת מסגרת האומות המאוחדות בנושא שינוי אקלים.