בית המשפט העליון פסק הבוקר (שלישי) כי ניתן לערוך חיפוש בטלפונים הסלולריים של יועצי ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו גם אם החיפוש החל באופן לא חוקי.
ההחלטה התקבלה בהרכב מורחב של שבעה שופטים, בעקבות חיפוש לא חוקי שנערך במכשירים של היועצים יונתן אוריך ועופר גולן. השניים נחקרו בחשד להטרדת עד המדינה בתיק 4000, שלמה פילבר, וחקירתם הוקפאה כל עוד לא הותר לערוך את החיפוש.
שופטי העליון מתחו עוד קודם לפסיקה ביקורת על התנהלות חוקרי להב 433, שביצעו חיפוש לא חוקי בטלפונים. הדיון בנושא נערך בעקבות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי, שהתיר למשטרה לבצע חיפוש בטלפונים, אף שבוצע ללא צו וצולמו במהלכו גם תכתובות פרטיות שלא קשורות לחקירה.
החקירה של היועצים עסקה בחשד שלקראת הבחירות בספטמבר 2019 הציבו השניים יחד עם אחרים רמקול שכרז בגנותו של פילבר מול ביתו.
מהפרקליטות נמסר בתגובה להחלטת ביהמ"ש העליון בבקשה לדיון נוסף בנושא חיפוש מידע במחשבים ובטלפונים ניידים:
"בית המשפט העליון, בהרכב מורחב של תשעה שופטים, קיבל היום ברוב דעות את עיקרי עמדת המדינה, המאפשרת לרשויות האכיפה להמשיך לקיים חקירות פליליות אפקטיביות, כאשר ככלל טענות לפגמים שנפלו בחקירה ייבחנו לאחר סיום החקירה, ולא במהלכה. החלטת ביהמ"ש תאפשר לרשויות החקירה השונות להמשיך ולפעול על מנת להגיע לחקר האמת. עם זאת, הפרקליטות, כמו גם כלל רשויות האכיפה, מחויבת להמשיך לפעול על מנת לשפר ולטייב את הליכי החקירה השונים, ובכללם החיפוש והחדירה לחומרי המחשב, תוך ניסיון לצמצם את הפגיעה בתקינותם של הליכים אלה ובזכויות החשוד להליך הוגן ולפרטיות."