האנס קלוגה, מנהל האגף האירופי בארגון הבריאות העולמי העריך אתמול (ראשון) כי מספר המאומתים לזן האומיקרון ברחבי העולם שממשיך לעלות בקצב מסחרר, עשוי לבשר על סיומה של המגפה באירופה. לצד זאת, הוא הדגיש כי הנגיף היתל בנו בעבר, ויש לנקוט משנה זהירות, בייחוד באשר לאוכלוסיות בסיכון.
ד"ר דורית ניצן, מנהלת חירום באזור אירופה בארגון הבריאות העולמי, התייחסה לדברי קלוגה בריאיון לרדיו 103FM ואמרה כי היא שוחחה עימו על ההתבטאות המפתיעה, וחידדה כי "הוא אומר שהאומיקרון, אם ימשיך בדרך הזאת, אנחנו מקווים שנגיע לסוף המגפה ונוכל להכריז על מצב אנדמי, שאין יותר עלייה בתחלואה, יש סטטוס קוו, מצב קיים שאיתו נוכל לחיות". את דבריו הוא מבסס, כך הסבירה, על התנהגות הנגיף: "אנחנו רואים שהרבה יותר נוח לחיות איתו בקרב המחוסנים".
עוד הוסיפה: "האומיקרון מתפשט מאוד, דוחק את הדלתא והווריאנטים האחרים. לאנשים מחוסנים הוא עושה מחלה, אם בכלל, קלה יותר, הרבה פחות אשפוזים ומצב קשה. למרות כל השינויים והמוטציות, הוא כנראה למד איך לחיות איתנו יותר בשלום, וזה טוב. אנחנו רואים קרן אור, שאנחנו מתקדמים אולי לקראת הסוף".
לדברי ד"ר ניצן, האומיקרון פתח לעולם חלון הזדמנויות, "אולי הוא קצר ואולי הוא גדול", וקראה "להפיק ממנו את התועלת, ללמוד את הצעדים הבאים ולהיות עם היד על הדופק. לא לשכוח שהווריאנט הבא יכול להיווצר מתחת לאף". כמו כן, אמרה: "אנחנו לא יודעים לאן זה יוביל, אם באמת הוא או הקורונה המקורית לא ייצרו מוטציה אחרת יותר קשה. אבל, כרגע יש לנו חלון יותר נוח לאנושות".
הד"ר נשאלה האם הטענה של שר האוצר אביגדור ליברמן בתחילת התפשטות זן האומיקרון בישראל, שמדובר בסוג של שפעת, התבררה כנכונה, אך השיבה באופן נחרץ: "לא, אנחנו לא יכולים להשוות בין שפעת לאומיקרון. השפעת היא עונתית, הווירוס חדש".
כשנשאלה להערכתה מתי נוכל להכריז שהמגפה מאחורינו. על כך היא השיבה: "קשה לנו להגיד את זה, כי 85 אחוזים מאוכלוסיית אפריקה עוד לא מחוסנת ועוד לא נחשפה, ושם התחלואה מכה בימים אלה. אנחנו רואים במזרח אירופה תחלואה בגלים גבוהים, רוסיה סובלת מאוד, כך שקשה לנו לראות את זה קורה. כרגע, מקומות בהם אפשר להקל קצת מהעומס, צריך לעשות זאת עם יד על הדופק".