מנהלי בתי חולים התריעו אמש (שלישי) בפני מנכ״ל משרד הבריאות, פרופ׳ נחמן אש, כי העומס הגובר על מחלקות הקורונה מאיים על היכולת לתת טיפול סביר, וכן על חשש ממחסור בצוות למחלקות טיפול נמרץ קורונה שמטפלות בחולים במצב הקשה ביותר, כך דווח ב'ישראל היום'.
בשיחה עלתה התחזית שהעלייה במספרי החולים קשה, העומסים והתמותה יימשכו עוד לפחות שלושה שבועות, וכי בתי החולים לא יוכלו לספק טיפול סביר לאזרחים.
אחד ממנהלי בתי החולים הגדולים בארץ ציין: "המצב היום הוא שבגלל העומס האדיר על מחלקות הקורונה והמחסור חסר התקדים ברופאים ובאחים שנמצאים בבידוד, יש כבר עכשיו פגיעה ממשית וקשה באיכות הטיפול הרפואי בחולי הקורונה במצב קשה וחולים קשה בכלל, זהו המצב הקשה ביותר שהיה עד עכשיו מאז תחילת המגיפה, ורק התחלנו לספור את המתים״.
מנהל המרכז הרפואי לגליל, פרופ' מסעד ברהום התריע אתמול כי "השילוב בין תחלואת הקורונה לתחלואת החורף, ובמיוחד קצב ההידבקות הגבוה בקורונה, מביא אותם לקצה גבול היכולת". לדבריו "אולי ניאלץ להפסיק את הפעילות האלקטיבית".
שלשום נפתחה מחלקת קורונה נוספת בבית החולים 'סורוקה' בבאר שבע, זאת בשל היקפי תחלואה ואשפוז נרחבים תוך יממה.
פרופ׳ נמרוד מימון יו״ר החטיבה לרפואה פנימית בסורוקה מסר כי "האתגרים העומדים כיום בפנינו הם כפולים, גם לטפל בעלייה בתחלואת הגל החמישי וגם לתת שירות למטופלים עם תחלואת החורף הרגילה. מה שמאפיין את הגל הנוכחי הוא שחולים רבים שסובלים מבעיות רפואיות אחרות, כמו שבץ מוחי, אירוע לבבי, פגיעות טראומה ועוד, מאובחנים גם עם קורונה. זהו מצב שמחייב עבודה רב צוותית וניהול והפעלת יחידות רבות ושונות בבית החולים לטיפול בחולים אלה".
מנהל ביה"ח סורוקה, ד"ר שלומי קודש אמר כי "בשל העלייה ההולכת וגדלה בתחלואה, אין מנוס מפתיחת מחלקות נוספות למאושפזים חולים ומאומתים לקורונה, בהתאם להיערכות לתרחישים השונים. התחלואה והבידודים לא פוסחים על עובדי בית החולים והמצב מצריך צמצום של פעילות אלקטיבית והסבת כוח אדם ממחלקות שונות למחלקות הקורונה", הסביר.
עוד הוסיף הד"ר קדוש: "על אף התחלואה הנרחבת אנו עדים לתחלואה פחות קשה בקרב המחוסנים. החולים היותר מורכבים וקשים הם אלו שנמנעו מלהתחסן כלל או חלקית. החיסונים הוכיחו ומוכיחים את יעילותם במניעת תחלואה קשה".