משלת הולנד הודיעה שמסעדות, מוזיאונים, ומקומות תרבות אחרים יכולים להיפתח מחדש ושחררה כמה מהמגבלות הקשות ביותר נגד הקורונה שראתה אירופה. חלק מהמוסדות סגורים כבר יותר מחודש, כללי הסגר נוקשים בהולנד סגרו רבע מכיתות בתי הספר היסודיים.
ראש הממשלה שם החליט על ההקלות למרות השיאים במספר הנדבקים, הממשל מסביר שהאשפוזים מגל האומיקרון במדינה נמוכים ממה שחששו בתחילה. "אנחנו עושים צעד גדול כדי לפתוח את הולנד בזמן שמספר הנדבקים עולה", אמר במסיבת עיתונאים בהאג, והודה שהמהלך אינו נטול סיכונים.
גם דנמרק הכריזה על הקלות, אלא שהיא המדינה הראשונה באירופה שהולכת כמה צעדים קדימה. הרשויות בדנמרק הודיעו בשבוע שעבר כי ההגבלות הקיימות כיום, כולל סגירה מוקדמת של ברים ומסעדות וההוראה בנוגע למסכות פנים, יוסרו מ-1 בפברואר. עם זאת, חלק מדרישות הכניסה למדינה יישמרו למשך עוד ארבעה שבועות נוספים, ומי שנכנס לדנמרק צריך לעבור בדיקות ובחלק מהמקרים הדנים דורשים גם בידוד על סמך ארץ המוצא. שר הבריאות הדני הסביר שההקלה במגבלות תמשיך למרות שיעורי ההדבקה הגבוהים: "המדינה רשמה 46,000 מקרים חדשים ביום בשבוע שעבר אבל – יש לנו שליטה טובה על שיעורי האשפוז. הודות ל 3.5 מיליון הדנים שחוסנו מחדש והעובדה שהאומיקרון פחות חמור".
עם זאת לפי הדיווח של עמית ולדמן בחדשות 12 יש מדינות, כמו גרמניה, שעדיין לא מוכנות לשחרר את המגבלות. הקנצלר הגרמני אולף שולץ הגיע למסקנה ששיעורי ההדבקה הגבוהים לא מאפשרים לשחרר את ההגבלות הנוכחיות על התכנסויות ופגישות.
"זה הזמן להישאר במסלול", אמר הקנצלר שהותיר את המגבלות במקומות העבודה, באוטובוסים, ברכבות, במסעדות ובחנויות. זאת לדבריו כדי להימנע מ"עומס יתר על מערכות הבריאות". היום יערכו הפגנות נגד המשך המגבלות בגרמניה בכמה מהערים הגדולות במדינה – אלפים צפויים למלא את הכיכרות המרכזיות במינכן, הכיכרות שרגילות לארח את מסיבות הבירה הגדולות ועכשיו – נותרו ריקות.