נראה שהרוחות בקואליציית בנט-לפיד מסרבות להירגע ושהחצים מופנים כעת לשר האוצר, אביגדור ליברמן, שאיים למשוך את התוכנית הכלכלית אם לא תעבור במלואה. בדיון שקיימה הממשלה היום (ראשון) על נקודות זיכוי והטבות מס ביקרו חברי הקואליציה את התנהלותו של שר האוצר. אחד מהם אף טען בשיחה עם N12 כי "ליברמן מאיים על הציבור המחולש בישראל, אבל לא עלינו (הקואליציה)".
"אנחנו רואים את הנתונים על העלייה המשמעותית בהכנסות המדינה", הדגיש שר המשפטים גדעון סער במהלך הדיון. "הצעד הטוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות זה להוריד מיסים", אמר וחזר על המלצתו להוריד את המיסוי על הדלק. "המיסוי על הדלק בישראל גבוה משמעותית מהמיסים בעולם", טען.
"המדינה צריכה לתת כתף למאבק ביוקר המחיה וזה צעד מצוין שיקל על המוני אזרחים בישראל". עוד הוא הציע לפעול להורדת המע"מ.
שרת התחבורה מיכאלי הצטרפה לביקורות וטענה כי "למי שמרוויח שכר מינימום – זה להיות או לחדול. זה ההבדל בין לקנות אוכל הביתה או לא. הממשלה לא יכולה להרשות לעצמה לפגוע באלה שמרוויחים שכר מינימום". מנגד, השרה אורית פרקש הכהן הציעה לתת הטבות מס להייטקיסטים.
לאחר הפליאה של הורוביץ ומיכאלי מהצעתה – הסבירה: "זה נחוץ והכרחי, יש לנו משבר של כח אדם. כדאי לא להיות פופוליסטים. צריך לבדוק האם זה שווה לכלכלה".
עוד אמרה פרקש הכהן: "בסוף כל אחד שחוזר ארצה מכניס לקופות המדינה הרבה כסף, במקום שיגיע למדינות זרות. את התוכניות החברתיות מממנים אלה שמכניסים מיסים, ובגלל זה צריכים לקדם את התעשייה. הכלכלנית הראשית אמרה שההיי-טק הגדיל את העוגה". אך מנגד טענת השר בר לב היא כי "זה לא קשור למס או להטבות מס".
הסדקים בקואליציה החלו מוקדם יותר היום, לאחר שהממשלה את תוכניתה של שרת הכלכלה אורנה ברביבאי, לתיקון והעלאת שכר המינימום. זאת למרות התנגדותן של מפלגת העבודה ומרצ. לפי החלטת הממשלה, שכר המינימום, העומד כיום על 5,300 שקלים לחודש, יעלה באופן מדורג במשך השנים הקרובות. בהתאם, הוא יעלה בכמה מאות שקלים, עד שיתייצב על סכום של 6,000 שקלים לחודש בדצמבר 2025.
"שרי מרצ הצביעו בממשלה נגד עסקת החבילה, כי אנחנו רוצים ששכר המינימום יעלה", הבהיר יו"ר המפלגה ניצן הורוביץ. "בזכות המדיניות הפתוחה שלנו בקורונה, ישראל רושמת עכשיו שיאי צמיחה. יש גם עודפי גבייה של מיסים. חובה עלינו לוודא שהכסף הזה יחזור לאזרחים, במיוחד אלה שעובדים בשכר מינימום שלא עלה כבר ארבע שנים. זה הדבר הצודק".
עוד אישרה הממשלה את תיקון חוק החופשה השנתית, המקנה יום חופשה לעובד המועסק עד חמש שנים במקום עבודה. תיקון נוסף לחוק שעות העבודה והמנוחה מאפשר העסקה גמישה יותר של עובדים – כל שמעסיק יוכל לקזז שעות נוספות של עובדים בעד שעות חסר בימים אחרים.